Бійців 24-ї Залізної механізованої бригади зі Львівщини безуспішно намагаються вибити з 31-го блокпосту

21:05 19 січня 2015 р.

Бійців 24-ї окремої Залізної механізованої бригади імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині

Бійців 24-ї окремої Залізної механізованої бригади імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині
Фото: зі сторінки журналіста Романа Бочкали в інтернет-мережі «Facebook»

Журналіст Роман Бочкала повідомив у понеділок: »У Луганській області – гаряче. Особливо – в селі Кримське Слов'яносербського району. Там – під постійним вогнем позиції 24-ї. Бойовики намагаються вибити українських військових із 31-го блокпосту, але марно».

Телеканал «Інтер» інформує сьогодні, 19 січня,  в повідомленні «У Кримському обстрілюють бійців 24 бригади»:

«Про останні новини зі зони бойових дій ми дізнаємося від нашого кореспондента Романа Бочкали, він зараз працює поблизу Дебальцевого:

У зоні АТО ситуація залишається напруженою, але контрольованою українськими військовими. У Донецькому аеропорту з ранку – відносний спокій. Бойовики зазнали суттєвих втрат і, мабуть, проводять перегрупування. Вони явно не очікували такої протидії з боку українських вояків.

У Пісках – також ситуація контрольована. Інформація, розповсюджена сепаратистськими та російськими інформджерелами про те що, українська сторона втратила Піски – це просто брехня. Ніхто здавати цей населений пункт не збирається.

Ну, і загострилася ситуація в Дебальцевому. Вночі терористи обстріляли його з реактивних систем залпового вогню «Град». І, на превеликий жаль, є втрати серед мирного населення. Ось що нам про це розповів речник штабу АТО Леонід Матюхін:

«Є інформацію про загиблих мирних мешканців, також уже надійшло 25 заяв про руйнування помешкань від місцевих жителів». 

У Луганській області – гаряче. Особливо – в селі Кримське Слов'яносербського району. Там – під постійним вогнем позиції 24-ї бригади (з Яворова на Львівщині. – «ЩЛ»). Бойовики намагаються вибити українських військових із 31-го блокпосту, але марно.

Зазнають артилерійських ударів також Щастя та Станиця Луганська. Нам вдалося побувати в цих населених пунктах. І прошу показати те, що ми там побачили.

Село Петрівка. Це за Щастям не доїжджаючи Станиці Луганській. Десь далеко чути звуки розривів, але місцевих жителів цим не налякати.

Місцева жінка каже: «Ми не знаємо, хто нас обстріляв – хто звідки. Але були ось такі штучки як порубані. І такі як крильчатки. Дві вулиці. Накрило дві вулиці? Убило одного чоловіка, п'ять чоловік поранило».

А мешканка Петрівки говорить: «Для нас без різниці – західна Україна, східна Україна. Ми жили завжди... І ніхто не думав що ми вороги»,.

Думки жителів Петрівки – різні. Одні звинувачують в тому, що відбувається бойовиків, але багато – і українських військових.

Боєць говорит: «Частина населення проти нас. А в чому це проявляеться? В словах». 

– З боку Луганська теж сюди стріляють?

– Ну, так якщо туди б'ють? Ось вони і відповідають. Хто перший того і покарати. Почали де? В Києві. На майдані.

– Ми зараз знаходимося у Станиці Луганській, правильно я розумію?

– Важка обстановка. Обстріли тривають щодня. Поки що ми стоїмо, але коли вони почнуть рухатися. Тоді нас ніхто не зупинить. І від сепаратистів одні вуха залишаться.

А жителька Станиці Луганської. говорить

«Ми єдина нація, ми єдина країна. І ми повинні жити в мирі. І розуміти один одного. А якщо хтось хоче жити в Росії – хай їде й живе. Ми його не тримаїмо». 

Про це повідомляється в понеділок на сайті телеканалу «Інтер».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів