«Беркутівці» стріляли по майданівцях бойовими патронами

01:48 17 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

У неділю польський журналіст Петро Андрусечко знайшов у Києві гільзи від них.

Журналіст натрапив на гільзи від боєприпасів польського, німецького, американського та чеського виробництва до рушниць 12 калібру під час прибирання сміття на вулиці Грушевського в столиці – в районі укріплень «Беркута», залишених бійцями цього спецпідрозділу міліції і Внутрішніх військ 16 лютого – вони відійшли до будівлі Кабінету міністрів. Кореспонденту «Незалежного Бюро Новин» Петро Андрусечко розповів, що знайшов чотири типи патронів іноземного виробництва, які відрізнялися за кольором.

За його словами, білі були без будь-яких написів, але журналісти зі США визначили, що вони – американського виробництва. Червоні – зроблені у Франції компанією «Spartan», а помаранчеві – в Чехії фірмою «Sellier&Bellot». Нарешті, сині боєприпаси були вироблені в Польщі фірмою «FAM Pionki».

На сайті виробника вдалося знайти лише один тип патронів відповідного кольору. Фірма вказує, що це бойові заряди – у кожному такому патроні є 12 свинцевих дробинок діаметрів 6,8 міліметра. Однак його розмір вказує на те, що це не дріб, а більш потужна картеч. На полюванні картеччю ведеться відстріл вовка, козулі, сайгака; застосовується картеч і для полювання на рись, кабарги, невеликого кабана.

Поки що залишається невідомим те, коли і на підставі якого договору боєприпаси іноземного виробництва були закуплені для правоохоронних органів України. Окрім того, достовірно невідомо, чи використовувалися саме ці патрони зі свинцевою картеччю.

Відтак «Незалежного Бюро Новин» нагадує про запевнення МВС, що у співробітників міліції на вулиці Грушевського немає вогнепальної зброї і вони використовували травматичні боєприпаси. Проте в соцмережах активісти публікували фотографії куль, якими силовики стріляли у присутніх на Грушевського.

Зокрема були опубліковані фото куль «блондо». А користувач Денис Гнатюк повідомляв на своїй сторінці в мережі  «Facebook»: «Витягли кулю – латунна «блондо» зі сталевим сердечником. Такі вже знаходили на Грушевського. Захарченко, це не травмат! Це куля, яку придумали французькі партизани у Другу світову для ураження легкої бронетехніки!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів