«Беркут» втретє намагається ліквідувати Євромайдан у Києві (доповнено відеосюжетом)

23:49 24 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

«На Європейській площі бійки. У тисняві падають люди... У натовпі летять міліцейські шоломи та поширюється сльозогінний газ».


Відео: 5 канал

Кореспондент «Gazeta.ua» повідомляє сьогодні, 24 листопада:

«Беркут» остаточно розганяє Євромайдан у Києві. На Європейській площі бійки.

У тисняві падають люди... У натовпі летять міліцейські шоломи та поширюється сльозогінний газ».

Своєю чергою, екс-міністр МВС Юрій Луценконаписав у своєму Твіттері: «Почався штурм #євромайдан'у, я серед людей, потрібна підмога!! Беркут змітає все на своему шляху!»

Кореспондент «Gazeta.ua» інформує також, що двічі натовп відбив натиск «Беркуту». Проїжджу частину перед Українським домом утримали. З мікрофона інструктують депутати Леся Оробець та Андрій Парубій.

Натомість «Радіо Свобода» повідомляє: «На Хрещатику згасло світло, а «Беркут» у цей час оточив присутніх і почав відтісняти. За деякими повідомленнями, правоохоронці знову застосували сльозогінний газ».

А про попередню спробу ліквідувати Євромайдан у Києві «Українська правда» повідомляла наступне:

«Державтоінспекція ввечері в неділю відкрила проїзд вулицею Хрещатик у Києві. Однак автомобілі могли проїхати лише до Європейської площі, де відбувається акція в підтримку євроінтеграції України, і розверталися назад.

Як повідомляє кореспондент «Української правди», після активісти євромайдану вирішили перекрити автомобільний рух. Для цього близько тисячі людей заблокували перехрестя Хрещатику та Інститутської.

Пізніше освітлення на вулиці вимкнули, і кількасот силовиків в масках відтіснили мітингувальників з перехрестя. Невдоволені кричали «Ганьба!» та жбурляли в правоохоронців пляшками.

Після цього силовики рушили в бік Європейської площі, де в неділю ввечері продовжується мітинг на підтримку євроінтеграції. Коли правоохоронці хотіли зачистити наметове містечко, відбулася сутичка. Станом на 23.30 мітингувальники мають перевагу над правоохоронцями і відтісняють їх в бік готелю «Дніпро». У повітрі робризкують перцеву суміш, у силовиків летять пляшки.

Натомість «Тиждень.ua» інформує:

«Увечері 24 листопада міліціонери силою відтіснили активістів, які вийшли на акцію на захист євроінтеграції України, з проїжджої частини Хрещатика на пішохідну. Про це свідчать повідомлення активістів у соцмережі Twitter.

«На Хрещатику згасили світло. Силовики в шоломах рухаються в бік Європейської площі і потроху оточують людей, які перекрили Хрещатик»,- написали активісти.

Згодом вони повідомили, що «відбили першу атаку».  «Летіли шоломи, падали люди з обох сторін… багато постраждалих з обох боків, беркут застосовував газ і дубинки», - повідомили на сторінці Євромайдану.

Як повідомляє партія «Батьківщина», під час сутички народному депутату Андрію Парубію зламали палець.

Зараз на Європейській площі встановлюють паркан довкола наметів опозиції».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів