«Беркут» не міг атакувати Євромайдан без згоди Азарова

18:27 4 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

«Серед мирних мітингувальнкиів є члени колишніх і нинішніх працівників «Беркуту», які неодноразово ризикували своїх життям заради майбутнього нашої держави».

Агенція «Українські Національні Новини» інформує сьогодні, 4 грудня, в повідомленні «Ветерани «Беркуту»: силовий напад завжди погоджується з Прем’єром»:

«Ветерани «Беркуту» зробили офіційну заяву перед журналістам у прес-штабі Національного спротиву, де засудили дії беркутівців у суботу та нагадали, що силовики не зобов’язані виконувати злочинні накази, передає кореспондент УНН. Також вони підкреслили, що голова київської міліції не може нести відповідальність за дії «Беркуту», оскільки наказ може надати міністр внутрішніх справ, а силовий напад погоджується із Прем’єром.

Перший командир спецпідрозділу «Беркут» в Івано-Франківській області Андрій Гайдай виголосив заяву до нинішніх працівників «Беркуту», де назвав їх дії не професійними.

«Командирам, офіцерам та бійцям спеціального підрозділу міліції «Беркут». Ми, перші командири «Беркуту» МВС України, після тривалих подій за вашої участі 30 листопада 2013 року на Майдані звертаємось до вас і засуджуємо ваші непрофесійні дії, які жодним чином не відповідають високим моральним вимогам працівників підрозділу «Беркут». До нас надходять сотні дзвінків з усієї України від колишніх спецназівців щодо грубого порушення норм міліцейської присяги в угоду купці політиканів, які вашими руками хочуть по життєво залишитися при владі і за наш рахунок збільшувати собі майнові статки», – сказав А.Гайдай журналістам.

Він нагадав, що злочинні накази, навіть від вищого керівництва, ніхто не зобов’язаний виконувати. А.Гайдай також зауважив, що серед мирних мітингувальників є колишні та нинішні члени міліцейських спецпідрозділів.

«Ми звертаємось до вас, що серед мирних мітингувальнкиів є члени колишніх і нинішніх працівників «Беркуту», які неодноразово ризикували своїх життям заради майбутнього нашої держави», – додав колишній беркутівець. 

Як повідомляв «Щоденний Львів», Азаров лякає євромайдани: «Вам сховатися немає за кого», а «беркутівцям» заплатили за побиття студентів по $500.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів