Батальйону територіальної оборони Львівщини привезли бронежилети щойно перед виїздом на схід (відео)

11:24 21 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comtheministryofdefence.uaphotos_streamfref=photo

Про це повідомив журналісту його боєць Андрій.


Відео: tvzikua

Західна інформаційна корпорація розповідає сьогодні, 21 липня, в повідомленні «За тиждень до відправки на Схід у львівського батальйону на 420 осіб було 20 бронежилетів»:

«Третій територіальний батальйон Львівщини два місяці проходив вишкіл на Яворівському полігоні і 4 липня відправився у зону АТО. Однак забезпечити військових необхідним спорядженням ніхто не поспішав.

Трохи менше, ніж за тиждень до відправки на Схід, у хлопців на 420 чоловік було тільки 20 бронежилетів. Про це йдеться у сюжеті програми «Люстрація» (щонеділі о 21:00 на телеканалі ZIK).

З військовим спорядженням для захисників України зволікали до останнього – привезли лише перед відправкою у зону АТО. На камеру командир батальйону запевнив: хлопців забезпечили спорядженням. 

Але самі військові зізнаються, що амуніцію доводилось купувати і самостійно. «На жаль, забезпечують нас не повністю. Я усе купив собі сам: шолом коштував 55 євро, бронежилет – 75 євро. Взуття собі також купив – «берци» за 400 гривень», – розповів військовий Олег Терещук.

Цікаво, що напередодні з обласного бюджету Львівщини на цей батальйон було виділено один мільйон гривень. За ці кошти 420 бійців мали забезпечити необхідним.

Втім витрачати гроші на хлопців не поспішали: з обіцяного мільйону військовим вділили 230 тисяч гривень, придбавши для них 430 спальних мішків, 423 матраци і ковдри. Ще 99 тисяч гривень витратили  на покупку бійцям взуття, щоправда, порвалось воно у перші ж дні.

«Багато було таких, що в останній день відмовлялись їхати, адже їм не видали бронежилетів. І буквально перед виїздом привезли бронежилети», – згадує військовий Третього батальйону Андрій.

Тож про прилади для нічного бачення, нову зброю та техніку – хлопці лише мріють. У Міністерстві оборони пообіцяли створити комісію, яка розслідуватиме, на що витратили гроші, виділені Третьому батальйону». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів