Батальйон «Львів» втратив за добу під Дебальцевим 12 бійців (відео)

16:00 13 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

Народний депутат і командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко повідомив у п’ятницю: «Я тільки що спілкувався з командиром батальйону «Львів». У нього за добу загинули 12 хлопців. У мене – три».


Відео: «Телеканал новин «24»

Народний депутат і командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко повідомив сьогодні, 13 лютого, в ефірі «Телеканалу новин «24» («Skype»-зв'язком): «Я тільки що спілкувався з командиром батальйону «Львів». У нього за добу загинуло 12 хлопців. У мене – три».

Перед цим Семен Семенченко розповів також «Телеканалу новин «24», що російсько-терористичні війська контролюють трасу Артемівськ-Дебальцеве й дорогу Дебальцеве-Луганське, а також село Логвинове. Він також повідомив:

«Прямо зараз терористи обстрілюють з артилерії село Луганське. В Дебальцеве доставляються снаряди, продовольство, також із Дебальцевого є можливість вивозити поранених сільськими і польовими дорогами.

Я вважаю, що ніякого котла немає, але ситуація погіршується. Мені не зовсім зрозуміло, чому керівництво антитерориститичної операції систематично вводить в дезінформацію Президента України і народ України.

Ми повинні відновити контроль над цією трасою. Тому що противник перекидає туди все нові сили. І зараз іде дуже щільний артилерійський обстріл Луганського. Це наступний населений пункт за Логвиновим.

Логвинове зараз в руках терористів. Я це стверджую із повною відповідальністю,

Із Дебальцевого поки ще є вихід, але польовими стежками і під обстрілами танків та артилерії терористів. Тому я й кажу, що котла немає, але є щільне оперативне оточення».

Натомість на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» Семен Семенченко повідомив сьогодні, 13 лютого:

«ЗСУ залишили Логвинове вчора, взвод «Донбасу» був змушений відійти без підтримки бронетехніки, тому зробити так, щоб Логвинове «залишилося під нашим контролем», не можна. Можна тільки його взяти штурмом заново.

Не вводьте в оману Президента й народ України. Сильно нагадує «допомога йде в Іловайськ». Досить.

Тим, хто стверджують зворотне, пропоную прогулятися хоча б метрів на 100 далі Луганського. Це я заявляю не тільки як комбат Донбасу, а й як народний депутат і перший заступник комітету ВР з питань національної безпеки і оборони.

Мене обирали сюди люди саме для того, щоб знову не наступати на граблі. Будемо перевіряти ??? Я готовий.

Інформацію готовий підтвердити командир батальйону «Львів». У нього там залишилися 12 пацанів, у мене – троє. ЗМІ – можу дати телефон для зв'язку.

Офіційна інформація для ЗМІ щодо ситуації в Логвинове.

1) Учора селище було взяте ЗСУ і почалася зачистка «Донбасом».

2) Бойовики підтягнули додаткові сили й завдали контрудар.

3) ЗСУ отримали команду на відхід, повели всю бронетехніку, «Донбас» був змушений відійти.

4) Сьогодні йде дуже щільний обстріл Логвинового. Логвинове під контролем терористів і російських військ

5) Інформація прес центру АТО та Генштабу про «контроль над Логіновим» не відповідає дійсності

6) Деякі ЗМІ помилково називають коментарі пресслужби АТО та Генштабу «коментарями РНБО». Не плутайте. РНБО з даного питання не висловлювався.

7) Підтвердити цю інформацію можна, зв'язавшись з іншими комбатами, які знаходяться на передовій, а не на тлі фанерної дошки з намальованими танками. Наприклад, комбат батальйону «Львів», який за добу втратив 12 бійців на цій трасі.

8) Якщо хтось думає що з часу Іловайська нічого не змінилося – дуже сильно помиляється. Ситуацію будемо розглядати на комітеті ВР з питань національної безпеки і оборони».

Натомість в ефірі телеканалу «112 Україна» Семен Семенченко повідомив сьогодні, 13 лютого: 

«Противник несе серйозні втрати, з нашого боку я можу говорити тільки за батальйон «Донбас». Хочу поділитися спостереженням, що втрати, які зазначаються в офіційних зведеннях, не завжди збігаються з тим, що бачу я.

Втрати з нашого боку на порядок менші, аніж втрати російських найманців, тому що ті кидають у бій вперед ненавчені підрозділу, а за ними йде кадрова російська армія».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів