Азаров уже хоче миритися, а опозиція – «Ні!» (відео)

12:45 5 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: zn.ua

Прем’єр заявляє, що влада готова до перемовин із демонстрантами, але Яценюк запевнив: «Ніяких переговорів до відставок і арештів не буде».


Відео: 5 канал

«Радіо Свобода» інформує сьогодні, 5 грудня, в повідомленні «Азаров: влада готова до мирного діалогу»:

«Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що влада готова до мирних переговорів із демонстрантами. Про це він сказав під час 20-го засідання Ради міністрів ОБСЄ, яке розпочалося сьогодні в Києві.

«Ми сприймаємо ці протести, ми готові до діалогу, до мирного діалогу. Але ми чітко говоримо своїм опонентам: є процедури демократичних виборів... Будь ласка, давайте на виборах запитаємо думку людей. Як люди вирішать, так і буде», – сказав Азаров.

Також він заявив, що з боку деяких протестувальників «є певні екстремістські сили і ці екстремістські сили проводять лінію на захоплення державних установ, будівель. Вони захопили будівлю мерії, блокували роботу адміністрації президента, блокували роботу уряду і нашого парламенту.

«Безумовно, це тимчасові труднощі», – заявив прем’єр.

За його словами, ті, хто цим займається, порушують закон і це не європейський шлях розвитку. Азаров також закликав до розв’язання усіх сеперчливих питань за столом переговорів.

«Я думаю, що усі наші партнери, друзі і колеги з розумінням поставляться до тих проблем, які виникли у нас, і, як друзі, по-дружньому допоможуть нам», – сказав Азаров.

Масові акції протесту в Україні відбуваються з 21 листопада, коли уряд вирішив відкласти підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС. 29 листопада на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі Україна не підписала цього документа.

Рано-вранці 30 листопада «Беркут» жорстоко розігнав Євромайдан в Києві, кілька десятків людей були поранені.

Наступного дня в Києві на народне віче вийшли кілька сотень тисяч людей, обурених жорстоким розгоном Євромайдану. Вони закликали до вісткавки влади і поновлення євроінтеграції».

Натомість «ЛIГАБiзнесIнформ» розповідає в четвер у повідомленні «Ніяких переговорів до відставок і арештів не буде, – Яценюк»:

«Опозиція не буде вести ніяких переговорів до відставок і арештів винних у побитті людей і звільнення затриманих мирних демонстрантів. Про це заявив лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк сьогодні на брифінгу. 

Яценюк зазначив, що нинішня політична криза не є парламентською. «Це загальноукраїнська політична та економічна криза, і тому парламентськими методами її вирішити неможливо. Не тут приймаються рішення», – сказав він. 

Яценюк нагадав, що в парламенті вже намагалися вирішити питання звільнення Юлії Тимошенко та підписання угоди про асоціацію з ЄС. «Ніхто з членів Партії регіонів нічого не вирішує в стінах Верховної Ради України», – сказав він. 

Яценюк підкреслив, що не може бути ніяких переговорів на рівні керівників фракції, бо в Партії регіонів немає людей, які приймають рішення. «Що стосується переговорів в цілому – ця дискусія навіть вестися не може до того моменту, поки не буде відправлено у відставку уряд, поки не будуть арештовані ті, хто бив наших дітей, а саме співробітники підрозділу «Беркут», і до того моменту, поки не буде випущений кожен активіст, який незаконно зараз утримується в СІЗО», – сказав він. 

Яценюк також зазначив, що ключовими вимогами також залишаються вимоги дострокових президентських і парламентських виборів. 

Як повідомляв «Щоденний Львів», перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов заявив в інтерв'ю «5-му каналу», що уряд готовий обговорювати з представниками опозиції питання щодо проведення в Україні дострокових парламентських і президентських виборів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів