Автобус під Волновахою розстріляли з вогнеметної системи ТОС-1 «Буратіно» російські окупанти, – правоpахисник (відео)

12:32 19 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ria.ru

Засновник групи «Вантаж-200 з України в Росію» Олена Васильєва повідомила з посиланням на власних інформаторів, що розстріл автобусу під Волновахою – справа рук бійців російської військової частини 71432.


Відео: «YouTube»

Інтернет-портал «Преса України» передає сьогодні, 19 січня, в повідомленні «Васильєва: Автобус під Волновахою розстріляли із «Буратіно» бійці в/ч 71432 (відео)»:

«Відома російська право захисниця, засновниця групи «Груз-200 із України у Росію» Олена Васильєва, посилаючись на «власних інформаторів», повідомила про те, що розстріл автобусу під Волновахою – справа рук бійців російської військової частини 71432.  «Легендарний вогнеметний батальйон» із військової частини № 71432 відомий у Росії та за її межами своєю участю у так званій Чеченській компанії 1999-2000 років.

Їх причетність до теракту у Волновасі Васильєва визначила, мабуть, через «вміння» бійців вищезгаданої частини вдало обстрілювати будь-які об’єкти із великої відстані. До того ж, відзначає Васильєва, у Росії проходять спеціальну підготовку для «роботи» на «Буратіно». 

«Знайомтесь: в/ч 71432 легендарний вогнеметний батальйон в Чеченській кампаній 1999-2000. Це ці суки відпрацювали з «Буратіно» по автобусу у Волновахи», – йдеться у повідомленні Васильєвої.

Як відомо, ТОС-1 «Буратіно» – важка вогнеметна система (ТОС) залпового вогню на гусеничному ходу й на шасі танка Т-72. Стріляє 220-міліметровими некерованими реактивними снарядами. Активно використовувалася радянськими військами в Афганістані та епізодично у Другій Чеченській війні.

Активні користувачі мережі припускають, що до подібних обстрілів російських військових готували ще влітку минулого року. Зокрема, нещодавно часто почали згадувати про відзняті ще у липні 2014 року навчання військової частини 71432 спільно із ще однією в/с у Саратовській області. 

Нагадаємо, спостерігачі місії ОБСЄ повідомили, що вони дослідили кратери від вибухів на місці обстрілу блокпосту під Волновахою. У звіті місії, за результатами третього огляду місця трагедії, йдеться про те, що люди в автобусі були вбиті ракетами, які були випущені з північно-східного напрямку де знаходяться позиції бойовиків «ДНР».

Про це повідомляється в понеділок на сайті інтернет-портал «Преса України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів