Авакова звільняють з посади міністра лише у Фейсбуці

14:04 2 червня 2020 р.

Фото до новини

Народні депутати-ініціатори звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у Верховній Раді в п'ятницю закликають виборців вплинути на своїх депутатів-мажоритарників, щоб ті підписали парламентську петицію.

"Станом на зараз понад 40 депутатів вже підписали постанову про відставку Авакова. Поки це представники "Голосу" та "Слуги народу". Чекаємо приєднання інших фракцій #АваковГеть. Щоб станом на п'ятницю, на годину питань до уряду, мати повний комплект", - написав народний депутат Ярослав Юрчишин у Фейсбуці. Щоб Верховна Рада у п'ятницю була зобов'язана розглянути питання про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, потрібно зібрати під проектом постанови парламенту 150 підписів народних депутатів.

У коментарях під цим постом екс-депутатка Ганна Гопко зауважила: "...декілька разів збирали підписи, один раз навіть зумисне довели до голосування в залі, щоб зняти суспільну напругу і продемонструвати, що ВР підтримує міністра. Голосів було десь 60, як пам’ятаю".

Львів'янине Любомир Вавринів зауважив: "Від "Батьківщини" сумніваюсь, що будуть підписи, а от позиція ЄС дивує".

Максим Ряднов:"ВР не має повноважень просто звільнити міністра - потрібне подання Президента або Прем'єра, в історії з МВС - подання Прем'єра".

Користувачі соціальної мережі у коментарях почали звертатися до своїх народних депутатів-мажоритарників з проханням поставити підписи під вимогою звілтнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. 

Найпринциповіше свою позицію у Фейсбуці стосовно Авакова висловила народна депутатка зі Львова Наталія Піпа: "Аваков має піти! Завтра у ВР ми збиратимемо підписи за відставку міністра МВС. Перші підписи вже є, але їх недостатньо. Нам потрібна допомога. Як ти можеш допомогти? #НапишиМажоритарнику, який представляє твій округ, що ти хочеш бачити його підпис під зверненням про відставку Авакова. 

Як це зробити: 

- зроби пост у Фб і тегни депутата (тут є кілька ілюстрацій: https://bit.ly/3gGQcYj);

- напиши депутату на електронну пошту;

- відішли той самий лист в офіційну приймальню депутата;

- не забудь розказати про флешмоб #НапишиМажоритарнику друзям!

Як знайти, хто у тебе мажоритарник?

Дуже легко!

1. На сайті Реєстру виборців знайди свій округ: https://www.drv.gov.ua/ords/portal/!cm_core.cm_index…

2. А телеграм-бот “Депутат на долоні” допоможе знайти ім’я депутата та публічні контакти: https://t.me/deputy_on_palm_bot

Поліція має захищати, а не катувати!

Аваков має піти".

Сам Арсен Аваков і його вірний помічник Антон Геращенко - охочі до балачок у соціальних мережах - поки що мовчать на цю тему у Фейсбуці. Певно, знають, що ані президент Зеленський, ані тим паче прем'єр-міністр Шмигаль не підтримають депутатську ініціативу про звільнення міністра внутрішніх справ. Та й представники фракцій "Батьківщини" і "Європейської солідарності" вдають, що не бачать "антиаваківського" заклику нардепів-колег. Не кажучи вже про "опозиціонерів" Медведчука-Бойка. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів