Асоціація України з ЄС відкладена щонайменше на півроку

22:07 4 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: newsradio.com.ua

Нашої країни немає серед пріоритетів Греції як головуючої країни у Євросоюзі.

«УНІАН» інформує сьогодні, 4 грудня, в повідомленні «Греція серед пріоритетів президентства в ЄС не назвала «Східне партнерство» і Україну»:

«Прем'єр-міністр Греції Антоніс Самарас представив у приміщенні Європейської Комісії пріоритети Греції як головуючої країни у Євросоюзі в першому півріччі наступного року, але серед них не назвав ані «Східного партнерства», ані Угоди про асоціацію з Україною. Як повідомляє власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про пріоритеті грецького головування в ЄС Самарас говорив перед журналістами разом з Президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу».

«Я переконаний, що грецьке президентство буде успішним. Воно буде президентством можливостей, а не президентством кризи», – сказав грецький прем'єр.

«Серед наших пріоритетів буде: створення нових робочих місць в ЄС; поглиблення інтеграції в ЄС – зокрема, Монетарного союзу; міграція – особливо нелегальна міграція і управління прикордонним контролем; морська політика ЄС і зокрема енергетичний потенціал морського дна», – додав Самарас.

Президент Єврокомісії Баррозу також сказав, що під час грецького президентства буде звернено увагу на Балкани і політику ЄС на морі. «Греція на цьому знається краще, аніж більшість країн-членів Європейського Союзу», – сказав Баррозу.

Раніше представники ЄС та України говорили, що Угоду про асоціацію України та ЄС, не підписану Президентом Віктором Януковичем на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі минулого тижня, може бути підписано на саміті Україна-ЄС наприкінці зими - на початку весни наступного року за головування в ЄС Греції».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів