«Асоціація під загрозою: Європу не проведеш», – ЗМІ

23:08 8 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: eastbook.eu

«Януковичу не треба думати, що він усіх «розведе».

Радіо «Голос Столиці» резюмує сьогодні, 8 листопада, в сюжеті під заголовком «Асоціація під загрозою: Європу не проведеш»:

«Останній парламентський тиждень перед остаточними висновками місії європейських спостерігачів добіг кінця. Але питання, як відправити на лікування за кордон головну ув'язнену країни, залишилося відкритим.

Щоб дати на нього відповідь, народні депутати обіцяють позапланово зібратися наступного тижня. Але чи встигнуть?

На думку голови регламентного комітету Верховної Ради, «регіонала» Володимира Макеєнка, ухвалити хоча б якийсь документ щодо екс-преи’єра Юлії Тимошенко вже не встигнуть. Цю точку зору поділяє народний депутат від фракції «Партії регіонів» Григорій Смітюх.

Відтак радіо «Голос Столиці» запропонувало йому пояснити цю точку зору й поставило перед ним запитання «Які шанси на те, що парламент таки виконає усі вимоги, які висуває ЄС, і Угода про Асоціацію буде підписана?». Григорій Смітюх відповів таким чином: 

– Не може робоча група в такий короткий час вирішити це питання. Ці питання обговорюються вже півтора роки, і не треба було опозиції доводити ситуацію до такого колапсу, який є на сьогоднішній день. Цього тижня ми майже не працювали по тим чи іншим причинам. Опозиція вимагала від більшості якихось дій, і в решті решт ми дійшли висновку, що потрібний ще один – позачерговий – день роботи для того, щоб прийняти якесь рішення. Це неконструктивна робота, пов’язана з тим, що часто політичні амбіції деяких посадових осіб фракційної групи, які знаходяться сьогодні в Верховній Раді, заважають виваженій роботі для вирішення конкретної проблеми.

Натомість депутат від «Батьківщини» Андрій Павловський у відповідь на все те ж запитання «Які шанси на те, що парламент таки виконає усі вимоги, які висуває ЄС, і Угода про Асоціацію буде підписана?» сказав:

– Опозиція сьогодні і вчора йшла на будь-який компроміс, на всі забаганки Партії регіонів і особисто Януковича, щоб тільки посприяти європейській інтеграції, щоб Угода у Вільнюсі нарешті була підписана. Але, на жаль, доля українців залежить від фобії і страхів Віктора Януковича перед Юлією Тимошенко. Навіть Квасьневський після зриву перегорів сказав, що керівництво України не має ані волі, ані бажання до європейської інтеграції. Наші європейські партнери усе розуміють, і Януковичу не треба думати, що він усіх «розведе». Європейці зовсім не лохи і усе розуміють. Наші європейські партнери вчергове переконалися в тому, що кримінал, який знаходиться при владі в Україні, розуміє тільки мову санкцій і грубої сили.

Як повідомляв «ЩЛ», Голова Верховної Ради Володимир Рибак пообіцяв, що «питання Тимошенко» вирішуватимуть 13 листопада, натомість керівник регламентного комітету ВР, «регіонал» Володимир Макеєнко твердить, що «ухвалити «закон Тимошенко» до Вільнюса неможливо».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів