Українська армія готує широкомасштабну відповідь на бійню під Волновахою, – військовий експерт

22:45 22 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це повідомив у четвер керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати підсумки 22 травня (на сайті «ІС» та своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook») традиційно для нього – «з поганого:

1. Сьогодні – ще один чорний день для України.

У важкому бою з терористами під Волновахою загинуло багато наших солдатів і офіцерів. Багато поранених.

У цій трагедії більше запитань, аніж відповідей. Генпрокуратурою вже відкрито кримінальне провадження за двома статтями – ст. 258 («Терористичний акт, що призвів до загибелі людей») і ст. 425 («Службова недбалість») КК України.

Я не буду коментувати цю трагедію. На це є морально-етичні причини. Я, зчепивши зуби, промовчу.

Тільки нескінченно гірко від того, що Батьківщина втрачає своїх синів. Світла їм пам'ять.

Я найбільше на світі хочу, щоб у мене більше не було приводів коли-небудь повторити цю фразу.

2. Близько 50 тисяч кубометрів газу щодоби крадуть російські окупаційні влади Криму з родовища в Херсонській області.

Простіше кажучи, Путін, поцупивши Крим, до того ж, не соромлячись, краде в України й газ. Заповзятливий хлопець, нічого не скажеш.

Зокрема, російські військові встановили блок-пости неподалік Арабатської стрілки на території Херсонської області, й прикривають таким чином місце видобутку газу, звідки і йде злодійство. Київ ніяк не реагує – навіть на словах. І це дуже дивно.

3. У нас велике горе. Правоохоронці «накрили» редакцію газети «Вести».

Податкова при обшуку в кабінеті головного редактора Гужви знайшла 1,5 млн. грн. Непогано, як для редактора.

Хоч колектив газети твердить, що йде боротьба зі свободою слова й українська влада на корені губить світочів української журналістики. Від себе хочу сказати, що принципово не спілкуюся з журналістами «Вестей».

Правда, не з причини звички пана Гужви зберігати в заначці мільйони. Я журналістам «Вістей » так і пояснюю: мені немає про що розмовляти з тими, хто на сторінках свого видання, вибачте, дудить в путінську дудку. На це можна було закривати очі в мирний час, але не тоді, коли Росія напала на мою країну.

Я всіма фібрами душі за свободу слова і друку. Нехай «Вести» друкують свої проросійські статейки і маніпулюють фактами в унісон Кремлю – немає проблем. Але мені здається, що було б доречніше, якби вони це робили в сусідній країні, яка розташована на північний схід від України.

В розділі «погане» розміщую коментар щодо цього інциденту лише для того, щоб не потрапити на олівець «Репортерам без кордонів». Ось такий я лицемір.

З хорошого:

1. Події у Волновахи, при всій її немислимій трагічності, сколихнули українських силовиків.

Заява начальника Генштабу ЗС України про те, що «Рубікон перейдено», і армія дасть відповідь на цю криваву бійню терористів – це лише мала деталь. За нашими даними, відповідь готується дійсно масштабна. І це вже буде не фальстарт.

Я щиро вірю, що за кожного з наших полеглих Героїв буде помста. По-іншому не можна.

2. РНБО України ініціює створення широкої антипутінської коаліції з НАТО та ЄС. Про це повідомив секретар РНБО Андрій Парубій.

Посил правильний: чи нзупинивши Путіна нині, не відомо, де завтра опиняться російські танки й беручкі рученята Владіміра Владіміровіча.

Парубій повідомив, що в Брюсселі обговорив це питання з представниками НАТО та Євросоюзу. Правда, не зрозуміло, наскільки готовий підтримати цю ідею Захід. Зрозуміло, що на словах ми можемо почути всяке. Але зазвичай в таких випадках проблеми і роздуми починаються тоді, коли доходить до справи.

Будемо сподіватися на адекватність західних лідерів.

3. Командир батальйону територіальної оборони Донецької області «Донбас» Семен Семенченко сьогодні відзвітував: Володарський район Донецький район відбито в терористів.У планах батальйону взяти під контроль і центр регіону – місто Донецьк.

У цей день, залитий кров'ю наших військових у Волновахи, хочеться побажати «Донбасу» головне: бережіть себе, хлопці. Ви все потрібні Україні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів