Антирерористична операція триває – блокуються групи екстремістів, беруться під контроль терени й дороги, – експерт

22:56 18 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lb.ua

У цьому запевняє в п’ятницю за підсумками 18 квітня керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного Опору» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» підсумки 18 квітня традиційно для нього – «з поганого:

1. Мій вчорашній скепсис з приводу Женевських угод, на жаль, виявився виправданим.

Я дуже радий був би помилятися. Але коли маєш справу з шулером на кшталт Путіна, то помилитися неможливо. Його сутність – брехня. Всі домовленості з ним – порожній звук.

Сьогодні МЗС Росії «пояснив» сенс Женевських угод. Мовляв, у випадку з роззброєнням незаконних формувань йдеться про «Правий сектор». А у випадку зі звільненням захоплених будівель мова про Київ і прихильниках Майдану.

Москва каже: роззбройте «своїх», а тоді ми подумаємо про те, чи роззброювати нам наших шавок на сході України, чи відкликати російський спецназ і звільняти чи захоплені адмінбудинку в Донецькій області.

У когось ще є ілюзії щодо можливості переговорів з Москвою? Давно ясно будь-кому: за рівнем довіри до Путіна можна сміливо визначати рівень розумового розвитку.

2. Комуністи зірвали підписання угоди глав фракцій Верховної Ради щодо стабілізації ситуації на сході.

Це дикість. Фактично йде війна проти України. Чобіт ворога топче нашу землю. Ми вже втратили частину території. У нормальних країнах в цих умовах тих громадян (і політики не виняток), які заважають працювати на перемогу, щонайменше відправляють за грати. А у нас диверсанти противника сидять в парламенті і жеруть ікру за податки проданих ними українців. Не бачу логіки.

3. Цей пункт стосується нас, групи «Інформаційний Опір». Я давно чекав цього, і воно сталося. Знаючи наших чинуш, прогнозувати було нескладно.

Суть у тім, що в держструктурах прокинулися окремі дядьки й тітки, яким ми раптом стали дуже заважати. Вони півтора місяця з початку березня, поки захоплювали Крим, копирсалися в носі й займалися вирішенням незрозумілих питань, а тут вирішили хвацько попіаритися на антитерористичної операції ( АТО ).

Але от невдача: виявилося, що їх піару заважає своєю активністю та наданням оперативної інформації група «Інформаційний Опір». Зараз йде закулісна метушня з тим, щоб нас заткнути.

Я поки обійдуся без імен і посад. Все ж адекватних людей, які розуміють важливість нашої роботи, в тих же держструктурах набагато більше.

Але я також раніше обіцяв представникам високого керівництва: якщо керівники силовиків скажуть, що ми заважаємо, – ми тут же згорнемо нашу роботу. На припинення діяльності групи « ІО» потрібно 2 хвилини 20 секунд. З них по 1 хв. – на переговори по телефону з двома іншими координаторами, і 20 сек. на вимикання комп'ютера.

Сподіваємося, в держструктурах переможе здоровий глузд, а не особисті амбіції й заздрість окремих бюрократів.

З хорошого:

1. Представники СБУ сьогодні заявили, що проведена на сході України антитерористична операція припинена «у зв'язку з Великодніми святами і Женевськими угодами».

Заява прозвучала дивно. Ну як можна зупиняти «бойові дії» без укладення перемир'я? Просто «з нагоди свята», коли противник цього робити не має наміру  А чого варті Женевські угоди – я вже згадав.

Поспішаю заспокоїти. Суть у тім, що Україна, виконуючи свою частину Женевських угод, дійсно призупиняє активні дії силовиків. Але це зовсім не означає, що вони всі вихідні будуть виключно розслаблятися й закушувати крашанками та ковбаскою, розкладеною на ксерокопії Женевських угод.

Операція триває – блокуються окремі групи екстремістів, беруться під контроль території та автошляхи. Як запевнили нас сьогодні силовики, операція тільки ввійшла в той формат, коли, за висунутих жорстких обмеженнях (відсутність жертв серед «мирного населення»), можуть бути прийнятні результати. Побажаємо їм удачі!

2. Сьогодні голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський заплатив першу винагороду за спійманого російського диверсанта – 10 000 доларів.

Можу сказати одне – браво! Призначення винагороди – відмінна мотивація. І серйозний удар по активності екстремістів. Їм навряд чи варто спати спокійно.

3. Житомирські десантники з 95-ї окремої аеромобільної бригади відбили під Краматорському у екстремістів 2 бойові машини десанту, раніше захоплені противником.

Як розповідають наші емісари, бій був коротким і жорстким. Якби хлопцям дали наказ стріляти на ураження, то ряди терористів сильно б поріділи. А так стріляли в повітря і по ногах. Але й цього вистачило, щоб дуже швидко відбити охоту у цих дегенератів грати у війнушку.

Висновок один. З ворогом можна і потрібно боротися. За слабкістю і високими політичними міркуваннями – поразка. За рішучістю – перемога.

І ще одне. Друзі, у вихідні та святкові дні всі координатори групи «ІО» працюватимуть в регіонах. Давати інформацію будемо, може, рідше, але – найважливішу і оперативну. З наступаючим святом Великодня всіх вас! Нехай береже вас Господь.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів