Одеський антимайдан спростував дезінформацію про проголошення «народної республіки» (оновлено)

14:32 16 квітня 2014 р.

СБУ вилучило в Одесі в диверсійної групи аж ніяк не мирні знаряддя

СБУ вилучило в Одесі в диверсійної групи аж ніяк не мирні знаряддя
Фото: 048.ua

Один з його лідерів Артем Давидченко заявив у середу, що вперше почув про це від журналістів.

«Еспресо.TV» розповідає сьогодні, 16 квітня, в повідомленні Російські ЗМІ поширюють відверту «дезу» про «Одеську народну республіку»

«Поширену в Інтернеті заяву невідомого навіть місцевим проросійським активістам одеського «антимайдану» роздувають до масштабу «події дня». «Одесский «антимайдан» объявил Одесскую область «Одесской народной республикой» и призвал жителей блокировать транспортные развязки, сообщается в среду на сайте «Антимайдан. Одесса», – така «новина» міститься на сайті інформагенції «РИА Новости», передає Еспресо.TV.

Найцікавіше, що «новина» про створення Одеської народної республіки дуже здивувала активістів одеського антимайдану, які збираються на Куликовому полі. Один з лідерів табору Артем Давидченко заявив місцевим журналістам, що до сьогоднішнього ранку не знав про жодні плани щодо створення ОНР і вперше почув про це від журналістів.

«Ми не знаємо, хто ці люди, і ми не збираємося брати участь завтра в їх акції. Ми не припиняємо свою боротьбу, але Одеську республіку оголошувати не планували», – сказав Давидченко.

Натомість користувачі соцмереж з Одеси пишуть, що ніякої республіки в Одесі немає. «Це провокація, яка може призвести до поганих наслідків», – написала одеситка Валерія Івашкіна, та розмістила фото Одеської обласної адміністрації з українськими прапорами, зроблене сьогодні в обідню пору». 

Натомість інтернет-видання «048»  повідомило в середу, що місцева влада та активісти вже створили кілька блокпостів на в'їзді в місто, де окрім міліціонерів чергують і одесити-волонтери. У місті здійснюється патрулювання Автомайдану міста в цілодобовому режимі, організовано мобільні групи, є маршрути та інше. Одесити також закуповують бронежилети, зводять блок-пости та організовують безкоштовні медичні заняття для бажаючих. 

Своєю чергою, СБУ, як повідомляє «048», затримала в Одесі злочинну диверсійну групу у складі чотирьох осіб, озброєну автоматами АКС-7, 62 і пістолетами. Керівник диверсійної групи з дотриманням заходів конспірації здійснював контакти з представниками російських спецслужб в АР Крим.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів