Аналітик пояснив, як розпізнати проросійського кандидата в Президенти

13:48 20 червня 2018 р.

Фото до новини

Особа, яка підтримуватиме ізоляцію України на міжнародній арені, замороження євроінтеграційних процесів, декларуватиме вихід з військових, політичних та економічних міжнародних формувань, яка легітимізує захоплення Криму Росією та отримає це за «подарунок» - повернення Донбасу, і є той політик, якого підтримуватиме Москва у президентській передвиборчій кампанії в Україні.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 20 червня, під час засідання Громадського прес-центру «Вибори Президента-2019» на тему: «Який Президент потрібен Кремлю, щоб колонізувати Україну?», що відбулося у Львівському прес-клубі, заявив аналітик ГМ «ОПОРА» Олександр Неберикут.

- Я не впевнений, що Кремль буде робити ставку відкрито, тому що це зашкодить певному кандидату в контексті цієї війни між Росією та Україною. І я дуже сумніваюся, що в нас буде кандидат, який декларуватиме проросійські наміри, - вважає він. 

Наприклад, у 2010 році Віктор Янукович не декларував свої проросійські погляди. 

- Нагадайте його передвиборчу програму, яку тоді активно тиражували в медіа. Там дуже мало йшлося про проросійські преференції цього кандидата в Президенти. Там говорилося про позаблоковий статус, про дружні відносини і з Європейським Союзом, і з Російською Федерацією. Він не робив жодних відвертих заяв в той бік, що він є проросійський президент. Понад те, саме за часів цього президента ми були найближче до підписання Угоди про Асоціацію з Євросоюзом, - нагадує аналітик. 

Тому Олександр Неберикут передбачає, що виборцям складно буде виявити проросійського кандидата і вважає, що Кремль не буде робити ставку на певного кандидата, він буде робити ставку на певного виборця.

- Є зацікавленість в роз’єднаності виборця. Питання нацменших, релігійні теми, ліберали проти націоналістів – всі ці теми зараз фігурують, і на цьому грає Росія. Тут важко говорити, чи є фінансова модерація цих процесів. Це питання більше – до спецслужб. Але цей сценарій розпрацовують і це – очевидно. І багато виборців стають заручниками та учасниками цього процесу, не усвідомлюючи цього. І в цьому випадку Кремлю вигідний виборець, який буде голосувати «проти», а не «за», - каже Олександр Неберикут. 

Аналітик також зауважив, що в окремих технологіях використовують тезу про те, що Україні потрібен той Президент, який зможе говорити з Росією. 

- Це, очевидно, і буде той проросійський кандидат, який цю тезу буде обігравати в політичному процесі. А слабкість всіх інших кандидатів в тому, що вони не кажуть, яка Росія потрібна Україні. Тобто не кажуть, в який спосіб буде вестися чи війна, чи діалог з Росією. Якщо цю відповідь не дадуть демократичні, державницькі кандидати, то цю відповідь дадуть кандидати, на яких буде робити ставку Росія. І Медведчук скаже: «Я можу напряму говорити з Путіним, я можу припинити війну, я можу повернути Донбас. Мене будуть слухати. А кого з вас будуть слухати?», - застерігає аналітик ГМ «ОПОРА». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів