АМУ просить Верховну Раду відхилити зміни до Конституції щодо децентралізації

14:54 11 січня 2020 р.

Фото до новини

Це дозволить провести належне обговорення таких змін для знаходження порозуміння та вироблення компромісу.

У листі до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, голів депутатських фракцій та груп та ряду парламентських комітетів Асоціація міст України заявила, заявила, що не підтримує  проєкт Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» №2598 від 27 грудня 2019 року. 

Як зазначила АМУ, оновлений 27.12.2019 текст (як і попередній від 13.12.2019) було підготовлено без залучення органів місцевого самоврядування, їх асоціацій, експертного середовища та науковців. Пропоновані зміни до Конституції мають суттєві недоліки і не відповідають Європейській хартії місцевого самоврядування.

Зокрема, порівняно із нинішньою Конституцією проєкт передбачає звуження статусу органів місцевого самоврядування та містить ознаки централізації влади, надмірно розширює контрольні повноваження держави в особі префектів та Президента України.

Відтак Асоціація міст України закликала Верховну Раду сприяти відхиленню законопроєкту №2598. Це дозволить провести належне обговорення таких змін для знаходження порозуміння та вироблення компромісу. Також АМУ висловила готовність докласти максимальних зусиль до цієї роботи.

Про це повідомив Офіс реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Нагадаємо, "Щоденний Львів" уже інформував про конкретні претензії АМУ до законопроєкту №2598. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів