Активісти нагадали у Львові про окупацію Криму (відео)

16:44 27 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

На площі біля пам’ятника Тарасові Шевченкові намагалися передати атмосферу, яка панує панує на окупованому Росією півострові.

Сьогодні в центрі Львова кримчани, які після окупації Криму переїхали до Львова, організували акцію, присвячену тотальному порушенню прав людини на Кримському півострові.  У перформансі було задіяно близько 50 учасників, які намагались передати атмосферу, що панує на півострові, та розказати про політв’язнів, викрадених і вбитих.

Зокрема, учасники акції намалювали карту Криму. У театралізованій формі активісти показали моменти захоплення Кримського півострова — арешти активістів, «зелених чоловічків».

Також активісти перерахували імена всіх, хто був затриманий окупантами та зник безвісти в Криму. Сьогодні о 21:00 на проекторах на вулиці Сербській у Львові запустять віртуальне море, яке стане символом єдності України.

Про це повідомив у суботу кореспондент інформаційної агенції «УНН».

Натомість у прес-службі міської ради розповіли сьогодні, 27 лютого, «Щоденному Львову»: 

Сьогодні на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку провели перформанс «Крим», присвячений порушенню прав людини на півострові. У перформансі було задіяно кілька десятків учасників, які намагались передати атмосферу, що панує на півострові, та розказати про політв’язнів, викрадених і вбитих.

Захід організували ГО «Крим-SOS» спільно з кримськотатарським культурним центром «Кримський дім у Львові», Меджлісом кримськотатарського народу, за підтримки Медіатеки та МО «Дзиґа». Учасники заходу у театралізованій формі зобразили події із захоплення Криму. Також зачитали імена всіх, кого затримали в Криму, хто зник без вісти або загинув. 

Сьогодні о 21.00 год відбудеться вулична інсталяція «Крим – це Україна! У нас забрали море спільного!». На перехресті площі Ринок та вулиці Сербської будуть проектувати зображення моря з відповідним звуковим супроводом». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів