А судді – хто? Луценко у Львові пояснив, чому посадити до в’язниці мера міста – нереально

09:23 17 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Колишній Генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, як, перебуваючи на цій посаді, тричі ходив до комітету парламенту і просив «залатати дірку» в законі, якою користають судді під час процесів над корупціонерами.


Відео: Львівський пресклуб

 - У нас в законі передбачено 12 років за корупцію. Але одночасно є стаття, за якою суддя може давати на свій розсуд менший термін. Як  Генпрокурор, я повернув 4 млрд доларів активів державі. Корупціонерам винесли 3 тисячі вироків. Але більшість із них відбулись штрафами або отримали 5-6 років умовно. І лише десятки засуджених хабарників отримали по 8-10 років реальної тюрми. У законі є «дірка», якою користуються, щоб не отримати 12 років.  І її  треба «залатати» давним-давно, а не бавитись популістськими питаннями про пожиттєве ув’язненя або відрубання рук-ніг. Треба чітко і, за законом, щоб всі корупціонери - і великі, і малі – сідали на 12 років за грати. Все! – сказав він на пресконференції «Україна та Львів напередодні місцевих виборів » у Львівському пресклубі, пише DailyLviv.

На запитання журналіста Андрія Сиротяка, чи притягнуть до належної відповідальності чиновників львівської мерії, проти яких відкрито близько 20 справ і чи не страх кримінальної відповідальності змушує мера Львова так міцно триматися за свою посаду, Юрій Луценко зазначив:

- Є важлива обставина: міський голова судиться за місцем вчинення кримінальних діянь (зрештою, як і всі інші громадяни України). Тобто, міський голова Львова і його оточення проходять судові процеси у Львові. Ні для кого ж не є секретом, у яких квартирах живуть судді та від кого вони їх отримують. І не тільки у Львові – ця зараза по всій країні. Ти кидаєшся в Ірпінь – і наражаєшся на  суддю, який вже змінив третю квартиру, вручену йому міським головою. Ти їдеш до Харкова зі справою на Добкіна – аналогічна ситуація.

Посада міського голови дає дуже тісні зв’язки із місцевим суддівським корпусом. І навіть - з Апеляційною платою, бо вона також розташована в тому місті, де живе «дружній до суддів» мер, наголосив Юрій Луценко.  

«Гнати ср*ною мітлою»: Луценко у Львові прокоментував 5 запитань від Зеленського і розповів, що робити з опитувальниками на дільницях.

Луценко у Львові розповів, як брав на хабарі людей Садового, і що вони говорили на своє виправдання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів