81,5% опитаних соціологами на сході України – проти їх приєднання до Росії, – дослідження

12:49 3 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, свідчать, що в Одесі й Херсоні прихильників приєднання до РФ – 0,0%.

Абсолютна більшість громадян України (88,3%) виступають проти приєднання їх області до Росії. Підтримують цю ідею лише 3,1% респондентів.Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного на замовлення київської газети «Дзеркало тижня. Україна» Київським міжнародним інститутом соціології.

При цьому градус патріотичності хоч і нерівно, але все-таки знижується зі Заходу на Схід, якщо розглядати ситуацію по регіонах: Захід (94,0%), Центр (98,1%), Південь (93,3%), Схід (81,5%). Взагалі по «нулях» вдарили Херсон і Галичина. Дало свою відповідь Микиті Михалкову і «споконвічно російське» місто Одеса – 0,0%.

Аналогічні цифри дало питання про те, чи хотіли б громадяни, щоб їх область відокремилась від України, але залишалася незалежною і до Росії не приєднувалася. Лише 2,6% хочуть їх незалежності регіону.

Дослідження «Думки і погляди населення України: Грудень 2014 року» проводилося за замовленням київської газети «Дзеркало тижня. Україна» Київським міжнародним інститутом соціології 4-19 грудня 2014 року. У ході дослідження було проведено 3035 інтерв'ю з дорослими жителями України, які проживають у 179 населених пунктах України.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, яка контролюється українською владою. Статистична похибка вибірки не перевищує 1,8%.

Про це повідомляється сьогодні, 3 січня, на сайті київської газети «Дзеркало тижня. Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів