8 червня в Києві розпочнуть врегульовувати ситуацію на сході України за участю Росії (відео, оновлено)

21:20 6 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це повідомив журналістам у п'ятницю за підсумками свого візиту до Франції обраний Президентом Петро Порошенко.


Відео: ТСН.

Агенція УНІАН розповідає сьогодні, 6 червня, в повідомленні «Порошенко домовився з Путіним про візит до Києва представника РФ для переговорів Обраний президентом України»:

«Петро Порошенко заявляє, що домовився з президентом РФ Володимиром Путіним про візит до Києва представника Росії для проведення переговорів щодо мирного врегулювання ситуації на сході України. Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив журналістам за підсумками свого візиту до Франції, де він зустрічався з Путіним.

За словами Порошенка, переговори розпочнуться вже цієї неділі, 8 червня. Порошенко назвав дуже символічним те, що його перша зустріч з Путіним відбулась під час святкування символу єдності всієї Європи в боротьбі за мир.

Він підкреслив, що ця зустріч була організована президентом Франції Франсуа Олландом, канцлером ФРН Ангелою Меркель за сприянням президента США Барака Обами. Порошенко зауважив, що коротка зустріч відбувалась в чотиристоронньому форматі: Франція, Німеччина, Росія і Україна. Сторони, за словами Порошенка, домовились про три позиції.

«Ми обговорили перші кроки із врегулювання ситуації і план, який було запропоновано мною, президентом України, в якому передбачені кроки, які мають бути зроблені з боку Російської Федерації, які мають бути зроблені з боку України», – сказав Порошенко.

«Попередньо ми бачимо, що можемо мати добрі шанси на реалізацію», – додав він.

Також Порошенко зауважив, що атмосфера під час переговорів була дуже напруженою, але, незважаючи на це, є добрим фактом те, що діалог розпочався.

Крім того, Порошенко повідомив про домовленість, що найближчим часом має пролунати заява РФ про визнання результатів президентських виборів в Україні. Решту домовленостей за рішенням сторін поки не розголошують.

«Всі питання були непрості, в тому числі непростою була реакція на поставлене мною питання по поверненню Криму», – сказав Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, Порошенко сьогодні перебував з візитом у Франції на запрошення Олланда з метою участі у міжнародних заходах з нагоди 70-ї річниці висадки десанту антигітлерівської коаліції в 1944 році в Нормандії».

Натомість у повідомленні «Порошенко розповів, про що планує домовитися з Росією» агенція УНІАН інформує в п’ятницю:

«Сьогодні під час урочистостей з нагоди 70-річниці висадки союзницького десанту в Нормандії (Франція) відбулася 15 хвилинна зустріч Президента України та Президента Російської Федерації.

«Ми досягли домовленості про три речі: до України приїде російський представник, з яким ми обговоримо перші кроки по мирному врегулюванню ситуації і план, в якому передбачається низка кроків з боку Росії та з боку України. Крім того, ми очікуємо скасування рішення Ради Федерації РФ про використання збройних сил РФ на території України. А також плануємо спільні дії із закриття кордонів на ділянках де іде збройний конфлікт та постійний перетин українських кордонів диверсантами», – заявив Порошенко.

Також він зазначив, що всі питання йшли непросто, у тому числі й підняте питання Криму. «Але ми будемо наполегливо добиватися тих цілей, які ми поставили перед собою і розпочинаємо переговори в неділю», – наголосив Порошенко».

Своєю чергою, агенція «Укрінформ» розповіла в повідомленні «Порошенко розповів про три домовленості з Путіним»:

«Переможець президентських виборів в Україні Петро Порошенко підтвердив зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним у Нормандії, на якій були досягнуті ряж домовленостей. Про це він заявив журналістам після завершення офіційних заходів у місті Уїстреам, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Отже, переговори з мирного врегулювання починаються, друге – ми чули заяву російської сторони щодо визнання виборів в Україні легітимними і третє – прогноз подальших кроків здійснюватиметься на основі оцінки перших переговорів з російською стороною», – сказав Порошенко.

Підсумовуючи попередні результати зустрічі він додав, що до України приїжджає повноважний російський представник, з яким українська сторона почне обговорювати перші кроки з мирного врегулювання ситуації. Решту, про що домовилися сторони під час зустрічі, яка відбулася за участю французького президента Франсуа Олланда та федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, її учасники вирішили не розкривати.

«План, який був мною запропонований як президентом передбачав ряд зусиль з боку Російської Федерації і з боку України, поки що ми бачимо, що він може мати непогані шанси на реалізацію», – зазначив Порошенко.

На його думку, атмосфера зустрічі була дуже напружена, але попри це діалог почався. «Розмова була непроста, у т.ч. й реакція на порушене мною питання по Криму. Але ми наполегливо досягатимемо цілей, які поставили перед собою», – запевнив новообраний президент України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів