76 українців повернулися з полону в РФ

16:58 29 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/president.gov.ua

На Донеччині завершився обмін полоненими між Україною і Росією.

Про це повідомили в неділю, 29 грудня, в офісі Президента України, де зазначили: «Взаємне звільнення утримуваних осіб завершилося. 76 наших – у безпеці на підконтрольній Україні території».

Як розповіли в агенції новин «Укрінформ», зпопередніми даними українського омбудсмена Людмили Денісової, мало бути звільнено 80 українських полонених. При цьому вона не виключала, що кількість людей могла змінитися.

Як повідомляв «Укрінформ», 23 грудня під час відеоконференції Тристоронньої контактної групи досягнуто домовленості щодо взаємного звільнення утримуваних осіб до кінця року, як це передбачено підсумками саміту лідерів країн «нормандського формату» в Парижі. У списку на обмін опинилися у п'ятеро колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» - Павло Аброськін, Сергій Зінченко, Олександр Маринченко, Сергій Тамтура та Олег Янішевський.

Їм інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. 28 грудня 2019 року Київський апеляційний суд виніс ухвалу про зміну запобіжних заходів на особисті зобов’язання п’ятьом колишнім працівникам спецпідрозділу «Беркут» у справі про розстріли на Майдані.

Як інформував «Щоденний Львів», президенти України й РФ погодили новий обмін утримуваними.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів