74% опитаних поляків вважають, що війна в Україні загрожує безпеці Польщі

17:51 27 листопада 2023 р.

Фото до новини

Половина респондентів (50 відсотків) вважають, що треба продовжувати боротьбу і не йти на поступки Росії.

Згідно з дослідженням CBOS за листопад, на сім відсотків з жовтня збільшився відсоток поляків, які вважають, що війна в Україні загрожує безпеці Польщі. Нині так вважають 74 відсотки респондентів, 19 відсотків опитаних дотримуються протилежної думки. Такими є дані листопадового дослідження від CBOS. Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

«Відсоток поляків, які вважають, що війна в Україні загрожує безпеці Польщі, досить суттєво зріс (74 відсотки проти 67 відсотків у жовтні), таким чином перериваючи тенденцію до зниження, яку ми спостерігали в останні місяці», – зазначають у CBOS.

Загрозу безпеці Польщі через війну в Україні частіше вбачають жінки (76 відсотків проти 71 відсотка чоловіків), респонденти старшого віку, а також частіше релігійні особи і ті, хто дотримується правих поглядів.

За даними CBOS, відсоток поляків, які підтримують прийняття біженців з України, трохи зріс. У листопаді таку думку висловили 62 відсотки респондентів проти 57 відсотків у жовтні. На запитання, чи повинна Польща приймати українських біженців з територій, де триває конфлікт, 18 відсотків відповіли «однозначно так», 44 відсотки «скоріше так», 20 відсотків «скоріше ні», 11 відсотків «однозначно ні».

За даними CBOS, як і пів року тому, серед поляків переважає переконання, що війна в Україні не пошириться на інші країни (42 відсотки), хоча майже кожен третій респондент має протилежну думку (31 відсоток).

Згідно з дослідженням, 32 відсотки поляків висловлюють думку, що головною метою має бути припинення війни та відновлення миру, навіть якщо Україні доведеться відмовитися від частини своєї території або частини незалежності. Половина респондентів (50 відсотків) вважають, що треба продовжувати боротьбу і не йти на поступки Росії.

На запитання, чим закінчиться війна – 39 відсотків респондентів відповіли, що «Україна буде змушена відмовитися від частини своєї території», 21%, що «Росія піде з територій, на які вона напала», 10%, що «Росія також вийде з українських територій, окупованих у 2014 році», 2%, що «Росія підпорядкує собі всю Україну», і 29%, що «важко сказати.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів