50 невідомих проголосили «незалежну Донецьку республіку в складі Росії» (трасляція, відео)

13:20 7 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/ostro_v

Бандформування, яке захопило вчора будівлю облдержадміністрації, заявило в понеділок, що сформована ними «народна рада» утворила на теренах України нову «державу».


Відео: momster mo

 

Як повідомляє сьогодні, 7 квітня, «Інтерфакс-Україна», невідомі особи, які захопили вчора будівлю Донецької ОДА, сформували «народну раду Донецької області». Натомість вона, своєю чергою, прийняла «Декларацію про суверенітет Донецької народної республіки».

«За» це рішення проголосували 50 осіб, які заявили, що «прийнята декларація стане основою для створення Донецької народної республіки».

У тексті декларації йдеться: «Від імені народу Донецької народної республіки може виступати виключно Верховна Рада республіки. Найбільш важливі державні питання, пов'язані з розвитком республіки, її взаєминами з іншими державами, виносять на всенародне обговорення або референдум».

Бойовики також замінили над будівлею ОДА прапор Донецької області на прапор «Донецької республіки». 

Як бачимо, логіки в декларації бойовиків – жодної, бо як може бути незалежною «Донецька народна республіка», якщо вона – в складі Росії? З іншого боку – як вона може бути в складі Росії те, що незалежне? Схоже, весь цей цирк мав на меті продемонструвати хаос в Україні, але ним досягнуто зовсім іншої мети – засвідчено цілковиту неадекватність провокаторів.

Натомість інтернет-видання «ОстроВ» повідомляє в понеділок на своїй «Twitter»-сторінці: 

«Невідомі відкрили вогонь з автоматів біля телестудії ДОДТРК, але спроба штурму була припинена міліцією»; «Готуються робити коктейлі Молотова. Привезли порожні пляшки і всі необхідні інгредієнти».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів