26 співробітників ФСБ Росії брали участь у масових вбивствах на Майдані, – СБУ (відео)

14:58 3 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: fedpress.ru

Про це заявив у четвер голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.


Відео: «Телеканал новин «24»

Як передає сьогодні, 3 квітня, кореспондент УНІАН, голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив у четвер на прес-конференції про попередні результати розслідування масової загибелі людей у Києві 18-20 лютого: «Є підстави вважати, що співробітники ФСБ (Федеральної служби безпеки. – Ред.) Росії брали участь у плануванні та здійсненні заходів щодо так званої антитерористичної операції у Києві під час масових акцій протесту у лютому цього року. У нас є обгрунтовані підстави вважати, що саме ці групи, які знаходилися на одному з полігонів СБУ, брали участь у плануванні та здійсненні заходів щодо так званої антитерористичної операції».

Голова СБУ наголосив при цьому: «26 співробітників ФСБ Російської Федерації... брали безпосередню участь у масових вбивствах».

За його словами, ці особи прибули до Україні в середині січня, і є інформація, що групи було розміщено під Києвом на території навчального центру СБУ. Більш того, зазначив Наливайченко, туди було проведено лінії урядового зв'язку і тодішній голова СБУ Олександр Якименко особисто приїжджав до них на доповідь.

Враховуючи це, українські правоохоронні органи ставлять питання перед російськими колегами, щоб ті відповіли, що робили їхні люди на території України, та надали інформацію про звання тих людей. Натомість «Еспресо.TV» інформує в четвер у повідомленні «Колишній голова СБУ під час кривавих подій в Україні їздив до представників російського ФСБ»:

«СБУ встановила, що 26 предствників ФСБ буди задіяні в операціях в січнi. Ще 6 громадян РФ у середині лютого були також задіяні. Саме ці групи, які перебували на одному з полігонів СБУ, були причетні до планування та участі в антитерорестичній операції. Для цих груп було надано не просто проживання та охорона, але й був проведений урядовий зв'язок. Якименко особисто приїзджав доповідати до цих груп», – сказав Наливайченко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів