250 українських військових вилетіли зі Львова в Конго

17:59 27 вересня 2020 р.

Фото до новини

В командуванні сухопутних військ ЗСУ відбулись проводи військовослужбовців чергової ротації вертолітного загону місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго.

Про це інформує помічник командира 18 ОВЗ, 12-ї ротації, старший лейтенант Юрій Кульпа, пише DailyLviv.

Цього разу ротація відбувається із застережними заходами. Напередодні відряджання майбутні миротворці пройшли двотижневу обсервацію, під час якої провели щеплення, ПЛР тести, про що свідчать сертифікати міжнародного зразка.

Захід розпочався з хвилини мовчання за загиблими в авіакатастрофі курсантами Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та членами екіпажу літака АН-26.

Командир 16-ї окремої бригади армійської авіації полковник Павло Бардаков підсумував підготовку 12-ї ротації на базі військової частини та зокрема сказав: «Шановні побратими. Початок чергової ротації завжди мить, що хвилює. Попереду у вас багатомісячна ротація у складі 18 окремого вертолітного загону, який є великою частиною сил місії ООН зі стабілізації ситуації в Демократичній Республіці Конго. Бажаю вам приступити до виконання завдань сповненими сил, досвіду, а головне повернутись до своїх родин та близьких живими та здоровими».

Начальник штабу 12-ї ротації 18-го окремого вертолітного загону підполковник Андрій Капустинський побажав воїнам мужньо та професійно виконати обов’язок на африканському континенті та наголосив: «Я впевнений у вашому високому професіоналізмі, адже військовослужбовці нашого загону 100 відсотків виконували завдання в антитерористичній операції та в районі операції Об’єднаних сил. Міжнародна спільнота високо цінує вклад Збройних Сил України в миротворчу діяльність. Бажаю всім міцного здоров'я, щастя, успіхів у справі підтримання миру й безпеки.

Нагадаємо 18-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Демократичній Республіці Конго з 1 грудня 2012 року. У зв’язку з нестабільною ситуацією в країні, наші льотчики та особовий склад несуть бойове чергування на аеродромах, здійснюють пошуково-рятувальні операції, розвідку та спостереження, забезпечують перевезення вантажів, а також супроводжують вертольоти місії ООН. Дуже важливо, що у всіх військовослужбовців 12-ї ротації національного контингенту є досвід участі в АТО та ООС.

У Львові вперше приземлився американський «Лайнер мрії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів