24-та бригада зі Львівщини готує до відведення артилерію (відео, оновлено)

23:52 10 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

На Луганщині триває передислокація озброєння до 100 міліметрів.

«Залізна 24-та (окрема механізована імені Данила Галицького. – «ЩЛ») бригада з Яворова на Львівщині. – «ЩЛ») готує до відведення артилерію. На Луганщині триває відведення озброєння до 100 міліметрів – почали передислокацію артилерії», – повідомили сьогодні, 10 жовтня, на телевізійному «5 каналі». Подробиці в його відеосюжеті:

Натомість в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1» розповили в суботу:

«На Луганщині розпочався відвід із лінії фронту гармат. Артилеристи залишають бойові позиції з жалем. У тил вирушають розрахунки гармат Д-48, калібром 85 мм, які працювали у найгарячіших точках фронту. Зокрема, на 29-му та 31-му блокпостах на «Бахмутці», у Кримському тощо.

Керівник штабу протитанкової дивізії 24-ї бригади Вадим Маслюк прокоментував ситуацію так: «Звісно, прикро, що ми залишаємо піхоту без прикриття. Але ми готові у найкоротші терміни повернутися назад на позиції». 

Танкісти цієї ж бригади вже відійшли в тил. Вони активно обживаються на новому місці разом із котами та собаками, яких забрали з передової.

Командир танкового взводу розповів про побут: «Робимо умови для проживання, готуємося до зими. Техніку переводимо на осінньо-зимовй період експлуатації, робимо кухню, баню, намети, закопуємся».

До зими бійці планують вирити бліндажі. Кажуть, у них і тепліше і безпечніше, ніж у наметах. Адже відстань 15 км від фронту замала – «Гради» можуть прилетіти будь-якої миті.

На передовій, яку полишили танкісти та залишають артилеристи, до перемир'я продовжують ставитися скептично. Бійці не довіряють ворогу, фіксують вилазки ДРГ і попереджають, що війна далеко не закінчена».

Про це повідомили сьогодні, 10 жовтня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів