22 лютого у Львові відбудеться форум громадськості «Україна в умовах неоголошеної війни»

19:54 12 лютого 2015 р.

Фото до новини

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, 22 лютого у національному університеті імені Івана Франка проведуть за участю міністра інформаційної політики за участю міністра інформаційної політики Юрія Стеця й народних депутатів та керівництва області форум, спрямований на впровадження в Україні інформаційної політики в умовах неоголошеної війни з Росією.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили в четвер «Щоденному Львову», що 22 лютого у  22 лютого у національному університеті імені Івана Франка відбудеться форум громадськості «Україна в умовах неоголошеної війни». У повідомленні також конкретизують:

«22 лютого у Франковому університеті за участю міністра інформаційної політики України Юрія Стеця, народних депутатів України, керівництва Львівської області, представників наукових кіл і громадських діячів відбудеться форум громадськості «Україна в умовах неоголошеної війни», який може стати основою для реалізації в державі якісно нової проукраїнської інформаційної політики.  Зокрема, сьогодні, 12 лютого, голова Львівської обласної ради Петро Колодій взяв участь у нараді щодо проведення у Львові форуму, яку провів очільник Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Учасниками нинішнього обговорення також були керівники львівських вишів та науковці – ректор Львівського національного університету ім. І. Франка Володимир Мельник, перший проректор Національного університету «Львівська політехніка» Володимир Павлиш, проректор із адміністрації та розвитку Українського католицького університету Мирослав Сеник та член Національної спілки письменників України, громадський діяч Михайло Косів. За словами Михайла Косіва, першочерговим завданням форуму має стати посил до громадськості, що війна з Росією ведеться не лише із застосуванням летальної зброї. Вона також відбувається на ідеологічному, інформаційному, культурному та науковому рівнях.

Своєю чергою Володимир Павлиш наголосив на тому, що формувати інформаційну політику в Україні потрібно, враховуючи важливість донесення правди про нашу державу і за кордоном. «На жаль, на сьогодні за кордоном думку про українців формують здебільшого російські ЗМІ, – сказав він. – І, якби ми своєчасно провели якісну інформаційну політику, то зараз такої ситуації, яка є в Україні, можливо, і не було би».

Водночас, на переконання голови Львівської обласної ради Петра Колодія, у російську пропаганду вкладено багато коштів та зусиль з метою нівелювати роль України на світовій арені, або ж – щоби про українців думали як про громадян нижчого сорту. «Зараз особливо важливо показувати перед світом про наш відважний народ, висвітлювати в своїх сюжетах чи публікаціях те, що на передовій на сході країни насправді воюють бандерівці. Тим самим ми доводимо, що зараз, як колись воїни УПА, українські військові захищають незалежність своєї землі», – резюмував він.

Довідка

Під час Львівського форуму громадськості «Україна в умовах неоголошеної війни» заплановано обговорення низки важливих тем, серед них: «Інформаційна безпека в умовах неоголошеної війни», «Культура як засіб захисту України від російської агресії» та «Національна ідентифікація українців в умовах війни».На заході передбачені виступи міністра інформаційної політики України Юрія Стеця, члена Національної спілки письменників України, громадського діяча Михайла Косіва та професора Львівського національного університету ім. І. Франка Івана Вакарчука».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів