22 липня Верховна Рада розгляне указ Президента України про часткову мобілізацію, – спікер (відео)

14:38 21 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Вадим Ковальов

Про це повідомив у понеділок голова парламенту Олександр Турчинов.


Відео: «112 Україна»

Інтернет-видання «Корреспондент.net» інформує сьогодні, 21 липня, в повідомленні «Рада займеться частковою мобілізацією вже завтра»:

«Парламент України на засіданні у вівторок, 22 липня, одним з перших питань розгляне указ президента про часткову мобілізацію», – повідомив спікер Верховної Ради Олександр Турчинов.

«Одним з перших питань завтра ми з вами розглянемо указ президента, який повинен бути підписаний на підставі рішення РНБО про часткову мобілізацію», – зазначив Турчинов.

«Ви розумієте, що протягом двох діб ми повинні прийняти цей указ, щоб він набув чинності», – наголосив спікер парламенту.

Про указ про мобілізацію Турчинов говорить (на відео. – «ЩЛ») після 2:45.

Нагадаємо, 6 травня 2014 року Олександр Турчинов, будучи в. о. президента України, підписав указ про часткову мобілізацію в Україні (№ 454/2014). У документі сказано, що протягом 45 діб з дня набуття чинності указу в армію призивалися додаткові сили по всій Україні. Мобілізація стосується військовозобов'язаних, у тому числі, резервістів.

Зазначимо, 18 червня народні депутати у першому читанні прийняли проект закону №4844 «Про внесення змін до статті 28 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо розрядів запасу і граничного віку перебування в запасі.  Також 27 червня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про призов народних депутатів України на збори військовозобов'язаних».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів