21-річному командиру танку зі Сокільників присвоїли звання Героя України

17:10 10 квітня 2022 р.

Фото до новини

21-річному українському офіцеру, командиру танку Віталію Сапилу присвоєно звання Герой України. Під час оборони столиці України екіпаж лейтенанта Віталія Сапила знешкодив три десятки одиниць ворожої техніки.

Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, пише Dailylviv.com.

"Указом Президента України Володимира Зеленського відважному офіцеру за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України присвоєно звання Герой України. На жаль, посмертно…

Торік лейтенантові виповнився лише 21 рік. Він із села Сокільники, що неподалік Львова. Змалку подавав великі надії у спорті. Закінчив дитячу футбольну школу «Карпати». Юнака запрошували у донецький «Шахтар», однак він обрав професію захисника країни і 2017 року вступив до Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, навчався на факультеті бойового застосування військ.

Життя справжнього офіцера та патріота обірвалось у жорстокому протистоянні ворогу під Києвом. Українських танкістів рашисти не змогли здолати безпосередньо на полі бою, тому залучили авіацію. Пряме влучання ворожої бомби в український танк обірвало життя відважних захисників, – зазначили у повідомленні.

У Сокільниках поховали командира танку Віталія Сапила, який обороняв Київ

Львівщина попрощалася з Героями російсько-української війни. Поіменно

Командира тероборони Львівщини підвищили у військовому званні

Немає часу займатися зрадниками: Президент позбавив звань двох генералів

В Україні стало на три бригадних генерали більше

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів