19 військових із Львівщини й Миколаївщини загинули, прикриваючи Державний кордон України, – Міноборони

16:58 11 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comtheministryofdefence.uaphotos_streamfref=photo

Про це повідомляє в п’ятницю прес-служба МОУ.

Прес-служба Міністерства оборони інформує сьогодні, 11 липня, в повідомленні «Виконуючи завдання з прикриття ділянки Державного кордону в Луганській області, загинули військовослужбовці Збройних Сил України»:

«У ніч з 10 на 11 липня підрозділи батальйонної тактичної групи механізованої бригади вийшли в опорний пункт в район 17 км південно-східніше населеного пункту Ровеньки, Луганської області, із завданням щодо прикриття визначеної ділянки Державного кордону. О 4.30 ранку в їх бік терористами було відкрито вогонь з реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град».

Внаслідок обстрілу загинули 19 військовослужбовців Збройних Сил України, ще 93 отримали поранення. За попередніми даними, бойовики здійснювали постріли з відстані понад 15 км. У відповідь було нанесено удар авіації. Інформація щодо знищення реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град» уточнюється

Керівництво Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України висловлює щирі співчуття батькам, рідним та близьким загиблих військовослужбовців у зв’язку із трагічною непоправимою втратою».

Як інформував «Щоденний Львів»,  радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив у п’ятницю в ході брифінгу: «Біля селища Зеленопілля Донецької області вранці 11 липня 2014 р. в результаті обстрілу терористами із системи «Град» загинуло більше 30 військових. Поки інформація та, що є – 30 убитих. Я допускаю, що жертв буде більше», свободівець Руслан Андрійко повідомив, що під Зеленопіллям загинули військові з  24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького, дислокованої в Яворіві на Львівщині, й 79-ї Миколаївської окремої високомобільнрї бригади, дружина офіцера 24-ї моторизованої бригади з Львівщини повідомила в п’ятницю агенції УНІАН, що, за його словами, під Зеленопіллям уже загинули більш як 50 військових, натомість прес-центр АТО повідомляє про 23-х загиблих сьогодні українських силовиків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів