19 листопада у Львові поховають розвідника батальйону «Айдар» і майданівця Дмитра Жовтого (відео)

17:35 18 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Як повідомили в вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, в середу на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища проводжатимуть ще одного полеглого на Донбасі Героя України.


Відео: Громадське Телебачення

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 18 листопада, «Щоденному Львову»:

«У середу, 19 листопада, у Львові поховають ще одного Героя, який загинув у зоні АТО. Дмитро В’ячеславович Жовтий, 1987 року народження, загинув 15 листопада 2014 року під Новоайдаром Луганської області. Поховають новітнього Героя на Личаківському кладовищі на полі почесних поховань №76. 

Сьогодні ж о 19.00 відбудеться парастас в церкві святого Архистратига Михаїла (вул. Каховська, 32). Натомість завтра, 19 листопада, о 10.00 відбудеться заупокійна молитва в храмі святого Архистратига Михаїла (вул. Каховська, 32).

О 10.30 відбудеться прощання біля будинку на вул Городоцькій, 313. Об 11.00 розпочнеться Богослужіння в Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла (вул Театральна, 11).

О 12.00 колона з домовиною вирушить на Личаківське кладовище. Чин похорону відбудеться о 12.30 на Личаківському цвинтарі на полі почесних поховань №76.

Дмитро В’ячеславович Жовтий народився 11 вересня 1987 року. Дитинство і молоді роки прожив у Львові. Навчався у середній загальноосвітній школі №86.

Дмитро працював на заводі «Лорта». Активно підтримував Революцію Гідності. Свою майбутню дружину Катерину зустрів в Українському Домі, де вона допомагала іншим готувати їжу для майданівців.

З початком антитерористичної операції – доброволець батальйону «Айдар». Загинув 15 листопада 2014 року під Новоайдаром Луганської області».

Натомість на телевізійному «5 каналі» повідомили вчора, 17 листопада»:

«Із бійцем батальйону «Айдар» Дмитром Жовтим попрощалися у Києві. В останню путь вояка провели десятки людей. Серед них і бойові побратими Дмитра, і його родичі, й прості кияни. 

Боєць із позивним «Скорпіон» в «Айдарі» служив ще від часу створення батальйону, перед цим пройшов Євромайдан. На Сході він був тяжко поранений.

Зокрема, у червні під Луганськом закрив собою побратимів від розриву гранати. Не долікувавшись, знову повернувся на службу. Два місяці тому просто у госпіталі одружився. 

Загинув Дмитро Жовтий у трагічній ДТП під Новоайдаром на Луганщині. Поховають «Скорпіона» у Львові, звідки він родом».

Про це повідомляється на сайті «5 каналу». Своєю чергою, на Першому національному телеканалі розповіли в понеділок:

«Дмитро Жовтий на прізвисько Скорпіон пішов воювати добровольцем у травні. Дістав кілька поранень.

У вересні, коли лікувався у госпіталі – одружився. Два тижні тому знову поїхав на схід. 

Загинув біля міста Новоайдар на Луганщині. Прощатися з бійцем до Українського дому прийшли друзі та побратими з батальйону. Дмитро був розвідником».

Про це повідомляється на сайті Першого національного телеканалу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів