13-ть з 20-ти голів райрад Львівщини підписали заяву «за» Порошенка

17:53 25 березня 2019 р.

Фото до новини

13 голів районних рад Львівщини підписали заяву, в якій задекларували підтримку державного курсу чинного Президента.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 25 березня, під час прес-конференції на тему: «Голови районних рад Львівщини «за» Петра Порошенка», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив голова Сокальської районної ради Микола Пасько.

За його словами, підписанти вважають, що завдяки реформі децентралізації життя громадян стало комфортнішим. 

- Наша область стала одним із лідерів у залученні іноземних інвестицій. А слово Президента для потенційних інвесторів неодноразово ставало гарантією безпечності введення бізнесу на Львівщині, - зачитав він заяву, яку підписали 13 з 20 голів районних рад. 

Микола Пасько також зауважив, що він працює у районній раді Сокальщини впродовж останніх 10 років. І бачить, що саме за останні чотири роки район розвивається найінтенсивніше. 

- Зроблено ремонти у понад ста соціальних об’єктах. Будують дороги. Звісно, не так інтенсивно, як би хотілося, але набагато інтенсивніше, ніж було раніше. Нещодавно завершено будівництво школи, яку будували впродовж 20 років, - перелічує він аргументи, які спонукали підписати цю заяву. 

На думку голови Пустомитівської районної ради Галини Гички, яка також підписала звернення, зміни, які відбулися за останні чотири роки, не бачить тільки той, хто не хоче бачити. 

- Це були важкі чотири роки. В скарбниці держави – пустка, на Сході України – регулярні війська ворога. Але в нашому районі не закрилася жодна школа, народний дім чи амбулаторія. Навпаки, будують школи, садочки та народні доми, - сказала вона.

Голова Бродівської районної ради Євген Швед відкинув закиди в тому, що відкривати об’єкти соціальної інфраструктури почали перед самими виборами, аби попіаритися. За його словами, усі ці чотири роки велася непомітна для загалу, але дуже потужна робота, яка саме зараз дає плоди. 

- Здали в експлуатацію об’єкти, які починали будувати в 2011 році. Тільки зараз було вкладено 42 мільйони гривень на реконструкцію та добудову пологового відділення у Бродах. І ми вже приймаємо перших породіль, - повідомив він. 

Голова Сколівської районної ради Микола Романишин зауважив, що в Сколівському районі за останні чотири роки зроблено набагато більше, ніж за попередні 15-20 років. 

- Для нас дуже важливо, що до нас почали заходити інвестори. В наших планах – потужний мегапроект розвитку гірськолижної зони. Інвестиція складе кількасот мільйонів доларів, - розповів він.  

Голова Миколаївської районної ради Тарас Зубрицький зазначив, що  всі голови райрад та голови ОТГ є членами Асоціації ради Львівщини. 

- Ми неодноразово збиралися на засідання ради Львівщини та обговорювали всі «за» й «проти». І дійшли думки, що варто підтримати чинного президента, - пояснив він як голови райрад дійшли згоди. 

Підписанти зазначили, що це звернення – особиста позиція кожного з них. 

- Звернень від рад не було. Ради – строкаті, складаються з багатьох політичних сил, які мають своїх кандидатів. А тут ми представляємо особисті позиції, - наголосив голова Сокальської районної ради Микола Пасько. 

Кожен з учасників прес-конференції запевнив, що на цей момент перебуває у відпустці без збереження заробітної плати. А до Львова вони приїхали на власному приватному транспорті. Тобто, жоден з них не порушив закону. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів