100 тисяч людей вночі і 10 днів – влада піде сама

21:03 1 грудня 2013 р.

Це відбудеться без жодного пострілу, без жодного порушення закону. А міліція буде з народом, - зі звернення до Майдану Анатолія Гриценка.

"Янукович перейшов межу людяності. Згадайте, як цинічно він аплодував на всіх каналах і вітав Європейський майдан. Згадайте, як його кум - генеральний прокурор Пшонка публічно пообіцяв, що не буде жодних силових дій проти тих, хто вийшов з мирною акцією. Не забули? І тепер ми знаємо, як вони застосували беркутівців та інші підрозділи із звірячими назвами. Які били жінок, дітей, не дивилися – чи є депутатом, якій вік. Вони перейшли межу!

Але Україна – це не Білорусь і не Росія. Зараз міліція поховалася, вона не втручається, тому що бачить – коли стоїть півмільйона, тоді це страшно, бо їх рознесуть. Але вона завмерла тільки на певний час.

Я скільки був з людьми всі ці дні, кожен питає: чи можемо ми змінити цю владу? Можемо! Що для цього треба? Я їм казав і повторюю зараз: 300 тисяч людей, громадян на вулиці й мінімум 100 тисяч вночі, щоб ніякий «Беркут» навіть носа свого не сунув. Бо коли залишилося 300, решта пішли – тоді знесуть. 5 тисяч – можуть спробувати. 100 тисяч – ніхто не підійде. Тільки тоді ми сила.

Як офіцер, як полковник, як міністр оборони у минулому, я звертаюся зараз до офіцерів. До офіцерів у Збройних силах, до офіцерів у міліції, СБУ, Службі зовнішньої розвідки, в інших силових структурах. Згадайте, що означає слово Офіцер. Це, насамперед, честь, гідність, відповідальність за свої дії. Офіцери в армії пам’ятають, що Гриценко, їхній міністр, не крав і не брав хабарів. Я дуже багатьох з вас зустрічав тут. Вони не у формі, але вони з нами.

Щоб ви всі знали – в українській армії в резерві понад 600 тисяч офіцерів. Я до вас звертаюся. Ви всі – громадяни, допоможіть своїй країні і своїм громадянам, щоб ніякі «беркути», «альфи», «кобри» та інші звірі їх не чіпали. Будьте тут зараз. Я звертаюся до понад 100 тисяч офіцерів, які служать зараз. Прочитайте ще раз Статут, прочитайте ще раз закони і Конституцію. Вам дано право не виконувати завідомо злочинний наказ. Наказ штурмувати мирних людей, які вийшли захищати себе, свій європейський вибір – це завідомо злочинний наказ. Вимагайте тільки у письмовій формі, ніхто вам його не підпише. Тому що знають – потім піднімуть на "йолку".

Люди у формі й люди, які були в формі, які мають честь і гідність, повинні захистити своїх людей, своїх громадян. Тому що сюди вийшли не тільки ті, хто голосував за помаранчевих. Сюди вийшли й ті, хто не голосували взагалі, й навіть ті, хто голосував за Партію регіонів. І вони також хочуть, щоб їхні діти-студенти могли відстоювати свої права і ніхто не викидав їх за руки-за ноги і не бив.

Ми не дозволимо, щоб влада діяла так, як вона діяла о 4 ранку минулої ночі проти своїх громадян. І ми не дозволимо, щоб вони вкрали в нас європейський вибір.

Саме тому налаштуйтеся на серйозну підтримку Майдану. Ми не можемо постояти і піти. Можемо тільки піти переодягтися, взяти з собою їжу, теплого чаю і прийти знову сюди, ще привести з собою друга, сусіда. І сказати синові, доньці, що в університеті маєш бути тут, потім довчишся, бо це більші знання, більше виховання, ніж ті лекції, які зараз читають. І ми шануємо ректорів Києво-Могилянки, Київського політеху й багатьох університетів по всій країні, які зараз тут, або які дозволили своїм студентам бути тут, закликали їх. Вони – справжні громадяни.

Ще раз повторюю, 100 тисяч людей вночі, 10 днів – і влада піде сама. Без жодного пострілу, без жодного порушення закону. І міліція буде з народом.

Слава Україні!" Написано у фейсбуці. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів