Зеленська і Козицький відкривали четвертий освітній фестиваль у Львові

19:14 20 червня 2024 р.

Фото до новини

Стандарт старшої профільної школи вже внесений у секретаріат Кабінету Міністрів і буде прийнятий урядом у найближчі тижні.

Сьогодні, 20 червня, на Львівщині стартував найбільший освітній фестиваль України «Вчителі майбутнього». У заході взяли участь понад 2 500 учасників, він триватиме впродовж двох днів. Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Серед тих, хто завітав на подію, – Перша леді України Олена Зеленська. В освітньому фестивалі також взяв участь начальник Львівської ОВА – Максим Козицький.

«Вчителі майбутнього» – найбільша в Україні і одна з найбільших в Європі подія в галузі освіти від громадської спілки «Освіторія».

«Сила освіти під час війни» – така головна тема цьогорічного заходу. Учасники братимуть участь у панельних дискусіях, обговорюватимуть актуальні питання освіти за участі провідних експертів і лідерів думок. Також тут представлять інноваційні проєкти й освітні ініціативи. 

На фестивалі відомі вчені та педагоги поділяться своїми знаннями та досвідом під час лекцій, а майстер-класи допоможуть учасникам здобути нові навички та знання. 

«Ми інтенсивно рухаємось в питанні шкільної реформи. Працюємо над стандартом старшої профільної школи. Зараз він вже внесений в секретаріат Кабінету Міністрів і буде прийнятий урядом у найближчі тижні. Паралельно проходимо деякі точкові реформи. Реформа викладання дисципліни «Захист країни» – це про формування у дітей засобів самозарадності і стійкості до будь-яких викликів, які кидає нам життя. Головна мета цієї реформи – позбавити дитину, молоду людину страху і дати її інструменти, якими вона зможе зарадити собі в різних життєвих ситуаціях. 

Зараз працюємо над концепцією предмету «Технології» – це те, що лягає в загальне русло реформи української школи, в межах якої ми інтегруємо профтехосвіту в старшу профільну школу. Реформа профтехосвіти – це надважлива реформа для України, її відбудови і відновлення, для швидкого виходу нашої молоді на ринок праці для успішної самореалізації», – наголосив під час панельної дискусії міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Цьогорічний освітній фестиваль, який проводять на Львівщині, - вже четвертий.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів