Завтра у Львові презентуватимуть нову соціальну спільноту РегіоНет

17:51 15 вересня 2013 р.

В Україні, за сприяння ЄС, створюють РегіоНет – національну мережу фахівців та практиків з регіонального та місцевого розвитку". Нову соціальну спільноту завтра, 16 вересня, презентуватимуть у Львівському прес-клубі.

Створення РегіоНет відбувається у інституційному партнерстві з Міністерством економічного розвитку та торгівлі, Українською асоціацією районних та обласних рад, Асоціацією міст України, Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад, Асоціацією агенцій регіонального розвитку України, Національною академією державного управління при Президентові України. Зацікавленість у партнерстві висловлюють також міжнародні донорські організації, інститути громадянського суспільства, приватні компанії. Про це інформує Ігор Абрам’юк, експерт проекту з розвитку мережі «РегіоНет», координатор мережі.

РегіоНет створюється як неформальна безлідерна професійна мережа. РегіоНет не буде інституцією (організацією), а діятиме як соціальна спільнота. Мережа не матиме керівного органу. Усі учасники РегіоНет матимуть однакові: права та обов’язки, доступ до усіх сервісних можливостей мережі, змогу отримувати вигоди від участі у РегіоНет. Мережа не буде політично заангажованою.
Значна частина діяльності РегіоНет відбуватиметься через інтернет-портал, на якому міститиметься вся інформація про мережу та про її учасників. Портал буде головним майданчиком для професійних дискусій, дистанційного навчання, обміну досвідом, спільних проектів тощо. Окрім того, періодично проводитимуться зібрання учасників РегіоНет: щорічні форуми, навчально-практичні заходи.

У наступні три роки у РегіоНет увійде близько 500 фахівців та практиків з усіх регіонів України.
Є успішні приклади утворення подібних мереж в інших країнах. Так, у 90-их роках у Польщі була утворена мережа фахівців, метою якої була підготовка країни до практичної євроінтеграції. Нещодавно (починаючи з 2009 року) ідею фахової мережі у сфері регіонального розвитку «Регнет» було реалізовано у Грузії.

Метою створення «РегіоНет» є об’єднання та професійний розвиток фахівців з усіх регіонів України, їх залучення до вироблення та реалізації політики, а також забезпечення для всіх суб’єктів розвитку територій (влади, бізнесу, громадськості) можливості отримати з перших рук продукти та послуги, засновані на кращих практиках
регіонального та місцевого розвитку України. «РегіоНет» створюють у рамках технічного завдання проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», затвердженого угодою між Урядом України та Європейською Комісією.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів