Зарядний пристрій очистить мобільний телефон від вірусів

11:02 9 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Вартість пристрою становитиме 65 доларів, щомісячна абонентська плата за антивірусні оновлення - 3-4 долари.

Міжнародна компанія Kaprica Security спільно з відомим виробником електронних аксесуарів Belkin працює над проектом зарядного пристрою для смартфонів, який вміє сканувати підключений гаджет на віруси. Незвичайний зарядник отримав назву Skorpion, повідомляють "Вести.Хайтек".

Зарядний пристрій не тільки зможе подавати енергію в акумулятор, а й отримає два режими сканування на віруси - швидкий (перевірка запущених процесів) і глибокий (повна перевірка файлової системи).

Ідея створити зарядний пристрій з функцією антивіруса з'явилася після того, як стало відомо, що iPhone можна зламати за допомогою модифікованого зарядника.

У планах компанії є випуск варіантів пристрою для всіх мобільних операційних систем.

Спочатку вийде версія для Android, адже саме для цієї ОС написано найбільше шкідливих програм.

Пізніше Kaprica Security і Belkin мають намір випустити версію для Windows Phone. Гаджет надійде в продаж наприкінці цього або на початку наступного року і буде орієнтований насамперед на корпоративних клієнтів.

Вартість пристрою становитиме 65 доларів, щомісячна абонентська плата за антивірусні оновлення - 3-4 долари.

Розробники лякають користувачів, стверджуючи, що надійний антивірусний захист телефону вкрай важливий, адже більшість людей зберігають на смартфоні багато особистої інформації, гаджети пов'язані з номерами кредитних карт і з телефонним рахунком.

На відміну від програмних антивірусів, Scorpion зможе виконувати сканування більш надійно, бо процес проводиться ззовні системи.

"Розумні" віруси, що вже захопили управління смартфоном, можуть блокувати роботу антивірусів, встановлених як додатки.  Про це повідомив сьогодні вранці Newsru.ua. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів