З 1 вересня школи знову можуть перейти на дистанційне навчання

00:48 28 червня 2020 р.

Фото до новини

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на нараді у президента, присвяченій ситуації з коронавірусом.

За словами Данілова, уже сьогодні школи мають готувати "відповідні технічні можливості". Така неочікувана заява секретаря РНБО прозвучала після того, як у Міносвіти запевняли, що переводити школи на обов'язкове дистанційне навчання не будуть.

У міністерстві розповідали, що готуються до нового навчального року, друкують підручники і працюють над запуском єдиної освітньої електронної платформи.

Для шкіл розробляли нові правила роботи в умовах пандемії коронавірусу - правила дезінфекції, прибирання приміщень, умов перебування учнів у школі.

Питання, як саме вчитимуться діти, уряд нібито мав вирішити у серпні. Проте ці заяви робила попередня очільниця МОН Любомира Мандзій. Нещодавно Міносвіти отримав нового керівника - Сергія Шкарлета, який став в.о. міністра.

З квітня в Україні працювала всеукраїнська школа онлайн - дистанційне навчання для дітей по телебаченню і у Youtube.

У багатьох українських школах дистанційне навчання організували на платформах Zoom і GoogleClassroom. Але для деяких дітей навчання було лише списком завдань через Viber, а за вчителів працювали батьки.

Про це повідомила BBC Україна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів