Як почати кар'єру в IT? 3 головних навички, які допоможуть влаштуватися на роботу в ІТ-компанію

14:54 19 жовтня 2020 р.

Фото до новини

.

Стати IT-фахівцем мріє майже кожен. Це й не дивно, тому що за останні 10 років інформаційні технології досягли значного розвитку. З'явилося чимало нових професій, відкрилася велика кількість компаній (у тому числі й міжнародних), і, відповідно, почали з'являтися нові робочі місця. І кожен, хто так чи інакше цікавився цифровими технологіями та програмуванням, отримав можливість спробувати себе у світі ІТ.

Чим привертає людей сфера ІТ-технологій? Перш за все, високими заробітними платами. Але це ще не все! Працювати в ІТ компаніях максимально комфортно, адже з'являється можливість регулярно їздити у відрядження, працювати дистанційно з дому, працювати на міжнародну компанію, головний офіс якої може знаходитися десь в Європі або Англії… Відповідно, така роботи починає розширювати горизонти мислення, дружніх зв’язків та амбіцій щодо здійснення цілей.

Деякі люди думають, що опанувати необхідні знання і почати працювати в сфері IT після 25 або 30 років - неможливо. Насправді, щоб отримати одну зі спеціальностей, вам не обов'язково закінчувати університет. Достатньо курсів і самостійного бажання заглибитися в один з напрямків, котрий вас зацікавив. Також вам будуть корисні уроки, які може для вас викладати репетитор програмування. Ну і по закінченню будь-яких курсів, бонусом під час влаштування на роботу буде знання англійської мови.

 

Знання англійської мови відчиняють двері в ІТ компанії

Не кожному з учнів таланить з першого класу вивчати англійську мову.  Не у всіх батьків є на це фінанси, та не всі діти прагнуть якісно здобувати знання. Буває й так, що в школі не було можливості вчити іноземні мови. А, може, учень робив акцент на вивчення точних наук. Та ніколи не пізно почати вивчати іноземні мови. І зараз є для цього всі можливості:

  • можна завантажити курс з вивчення англійської собі на комп’ютер або смартфон;
  • можна записатися в мовну школу;
  • можна скористатися індивідуальним навчанням, яке організує для вас  приватний учитель англійської;
  • можна самостійно вивчати іноземну за допомогою онлайн-уроків на YouTube, самовчителів, безкоштовних вебінарів.

А можна скористатися послугами, які надає репетитор англійської мови. Львів, Черкаси, Київ, Житомир можуть знайти потрібного викладача на пошуковому ресурсі BUKI. Переваги в тому, що ви з великої кількості анкет можете обрати того фахівця, який працює саме з вашою віковою групою. І якщо ви зважитеся на індивідуальні заняття, то для вас репетитор розробить програму, що буде підходити конкретно під ваші цілі. Наприклад, якщо ви будете вивчати англійську для роботи в ІТ, то викладач зробить все, для того щоб ви вивчили професійну лексику.

 Багатьох цікавить питання: «Чим індивідуальні уроки відрізняються від курсів?». Річ у тім, що на курсах набір лексичних тем буде стандартним (подорожі, їжа, національні особливості і т.д.). У цьому і є відмінність індивідуальних уроків від колективних. На індивідуальних заняттях учитель підлаштовується виключно під вас. А на групових - під всіх. І ті, хто закінчують курси, потім все одно приходять підтягувати знання у репетиторів. Так навіщо ж втрачати свій час і гроші?

Знаходьте досвідчених репетиторів англійської на пошуковому ресурсі BUKI. Все, що вам потрібно зробити - вказати декілька пунктів для пошуку потрібного вчителя, прочитати анкети, зробити вибір! От і все. Починайте вчити англійську вже зараз, щоб бути потрібним фахівцем сфери IT.

 

Математика - наука, без якої неможливо стати затребуваним фахівцем у світі ІТ

З одного боку, якщо ви плануєте працювати в сфері дизайнером, SMM-спеціалістом, менеджером з продажу інформаційних продуктів, то математика може й не знадобитися. Але ці професії потребують від фахівців  уміння  синтезувати, логічно мислити, знаходити швидкі і ефективні шляхи розв’язання  проблеми. Хай там як, але математика потрібна всім. Адже саме ця наука допомагає складати в процесі роботи чіткі алгоритми.

Та якщо ви хочете стати програмістом, то без знань точних наук у вас точно не вийде повністю розібратися у всіх робочих моментах. Тому, якщо в алгебрі або геометрії є складнощі, то потрібно з ними розібратися. Звертайтеся за допомогою до приватного викладача.

Репетитор з математики - ось розв’язання ваших проблем! Учитель допоможе:

  • повторити необхідні розділи;
  • розібратися зі складними темами, пояснивши головні принципи рішення задач, рівнянь, алгоритмів;
  • просто і зрозуміло пояснити всі правила.

Ну а якщо ви збираєтеся вступати до університету на спеціальність «Програмування», то математика буде одним з головних предметів під час навчання. Тож, якщо в школі з цим виникають проблеми - не затягуйте. Шукайте свого педагога і починайте індивідуальні уроки.

 

Вивчайте програмування!

Усі хочуть працювати в сфері IT, але мало хто розуміє, що має на увазі ця робота. IT має безліч відгалужень:

  • розробка програмного забезпечення;
  • тестування інформаційних продуктів;
  • дизайн;
  • розробка веб-сайтів та мобільних додатків;
  • SMM-просування та налаштування контекстної реклами.

Від обраного вами напрямку будуть залежати й можливості в кар'єрі, заробітна плата, ваша затребуваність як фахівця. Найбільший попит мають програмісти. Стати успішним у цій спеціальності може тільки той, хто готовий активно працювати, вивчаючи математичне моделювання, методи обробки масивів даних, мови програмування, розмірковувати над різними алгоритмами і послідовністю дій.

Якщо ви давно мрієте спробувати себе в програмуванні, або ваша дитина проявляє інтерес до цифрових технологій, то вам допоможе репетитор з програмування. Він розповість вам про всі основні терміни і алгоритми, а також накреслить подальший шлях ваших дій. Усе ж таки йти на курси програмування без розуміння базових принципів не варто. Ви швидко розчаруєтеся, бо інформація може здатися занадто складною.

Якщо ви хочете прищепити малюкові любов до програмування, то можна записати школярика на гурток робототехніки або курси програмування для учнів середньої школи. Уже з ранніх років дитина буде звикати до специфіки сфери IT.

Далеко не всім підходять курси. А ось індивідуальні уроки - це те, що підійде усім. Заходьте на пошуковий ресурс BUKI і обирайте свого фахівця. У нас знайдеться репетитор з англійської мови, математики або програмування. Адже у нас зібрана величезна база вчителів зі всієї країни. Наші викладачі можуть займатися з вами як очно (досить вказати місто, в якому б ви хотіли знайти репетитора), так і онлайн (без прив'язки до місцевості).

Отримуйте популярну спеціальність і можливість працювати онлайн. І ви будете абсолютно вільні від щільних рамок карантинних обмежень, переїздів в інше місто або країну, від відпусток. Адже ви зможете працювати в будь-який час і в будь-якому місці!

 

Текст підготував Анатолій В. репетитор математики та програмування

Анкети репетиторів зі всієї України з відгуками: https://buki.com.ua/

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів