Як перевірити швидкість інтернету?

12:32 29 квітня 2022 р.

Фото до новини

Треба контролювати швидкість інтернету, щоб вона відповідала заявленій кількості Мбіт/с у вашого провайдера.

Для кожного користувача Інтернетом досить важливою є швидкість роботи у веб мережі. Оскільки від цього параметру буде залежати, наскільки комфортним буде використання веб серфінгу. Також це суттєво вплине, наскільки комфортним буде перегляд відео та швидкість завантаження різних файлів та сторінок в Інтернеті.

Потрібно контролювати швидкість інтернету, щоб вона відповідала заявленій кількості Мбіт/с у вашого провайдера.

Часто бувають ситуації, коли дізнатись поточну швидкість домашнього інтернету у Львові доволі важливо. Наприклад, якщо є потреба в спілкуванні з техпідтримкою і необхідно зрозуміти, чому впала швидкість і в який момент. Ви зможете точно повідомити, яка швидкість інтернету на даний час і швидше отримати оперативний фідбек.

Існує декілька різних способів, як можна швидко визначити рівень з’єднання. Це можливо зробити, як за допомогою можливостей самого ПК, так і з використанням спеціальних програм.

Що потрібно зробити перед перевіркою швидкості інтернету?

Важливо виконати декілька правил для того, щоб показники швидкості інтернету були найбільш правильні. Цей порядок дій допоможе більш точно провести тест та отримати адекватний результат;

  • Кабель інтернету важливо підключити до самого комп’ютера, без роутера.
  • Треба зупинити та закрити всі додатки, які використовують інтернет.
  • Якщо маєте антивірус, вимкніть його або поставте його роботу на паузу.

За допомогою чого перевіряється швидкість інтернету?

Зараз розпишемо, як самостійно перевірити швидкість інтернету без складних маніпуляцій. Простіше всього це зробити за допомогою онлайн сервісів. Їх існує велика кількість від різних виробників. Розкажемо про 3 найбільш популярних в Україні та світі:

  1. SpeedTest - це найбільш відомий у світі сервіс. Він використовується для підтвердження заявлених швидкостей провайдерами. Перевірка здійснюється протягом всього хвилини. Інтерфейс дуже простий. Отримуєте на екран швидкість завантажень та значення пінгу.
  2. PR-CY - це те саме, але проводить більшу кількість аналізів. Тому є корисним для просунутих користувачів.
  3. Fast.com - максимально мінімалістичний та легкий сервіс. Але показує лише інформацію про завантаження даних. Плюс в тому, що можна використовувати і на мобільних гаджетах.

За допомогою стандартних операційних систем на комп’ютері визначити швидкість інтернету не вийде, бо вони не мають вбудованих тестерів. Проте можна побачити заявлену швидкість провайдера і порівняти її з даними, які отримаєте на онлайн-сервісах.

Щоб дізнатись заявлену швидкість провайдера, треба зайти в “Центр управління мережами і загальним доступом”, після чого натиснути на значок Ethernet. Потім відкриється вікно стану підключення, де буде вказана швидкість, яку заявляє провайдер Linkcom. Це провайдер, який завжди слідкує за швидкістю інтернету у Львові та готовий допомогти в будь-який момент.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів