Як обрати планшет для дитини

13:35 29 серпня 2022 р.

Фото до новини

Планшет є одним тих пристроїв, які здатні забезпечити нашим дітям можливість навчатися, адже відвідування шкіл та ВНЗ офлайн у багатьох регіонах країни буде неможливим.

Страшна війна, яку принесла на наші землі російська федерація, призвела до необхідності шукати способи підлаштовувати уклад життя під вимоги сучасної реальності. Однією із сфер, яких торкнулися зміни, є навчання дітей у різних закладах. Планшет є одним тих пристроїв, які здатні забезпечити нашим дітям можливість навчатися, адже відвідування шкіл та ВНЗ офлайн у багатьох регіонах країни буде неможливим.

Тому, щоб забезпечити максимально комфортні умови для навчання школяру або студенту, варто вже зараз підібрати та придбати гаджет. Якщо ж навчатися діти будуть в звичайному офлайн-режимі, він все одно не завадить, адже використовувати його можна по різному.

Як вибрати планшет: принципи та поради

Все залежить від вимог до його продуктивності та можливостей, а також від кінцевої мети покупки. Взагалі, краще вибрати та купити планшет у Львові, який можна буде використовувати не тільки для навчання, а й для розваг та дозвілля, щоб ваше чадо могло ще й весело проводити з ним час. До того ж з покращеними базовими характеристиками користуватися ним буде набагато приємніше і під час роботи.

Рекомендуємо звертати увагу на:

  • Розміри. Моделі з діагоналлю 7-8 дюймів більш зручні в носінні та користуванні через невеликі розміри. Але, оскільки на дистанційній формі навчання планшет здебільшого буде використовуватися вдома, краще, щоб в нього був великий екран. Тому рекомендуємо віддати перевагу моделі з діагоналлю 9-10 дюймів.
  • Екран. Варто звернути увагу на дві характеристики: тип матриці та роздільна здатність. Найоптимальнішим типом матриці в планшеті на даний час вважається IPS. Вона може похвалитися непоганою передачею кольорів і хорошими кутами огляду. Якщо ви знайдете варіант з OLED або AMOLED, буде взагалі шикарно, оскільки такі екрани ще кращі. З роздільною здатністю все просто — чим вона більша, тим чіткішою та приємнішою буде картинка.
  • Продуктивність. Тут важливі процесор і оперативна пам’ять. Від них залежатиме, які додатки та ігри можна буде запускати на планшеті.
  • Внутрішню пам’ять.Вона впливатиме на можливість зберігання на девайсі різного контенту. Для навчання можна вибирати модель з невеликим обсягом. Якщо ж ви не виключаєте можливість завантажування різних фільмів, ігор та ін., він має бути відповідним.
  • Наявність клавіатури. Вона є в планшетах-трансформерах. З повноцінною клавіатурою школяру буде простіше виконувати домашні завдання, готувати реферати тощо. Замовити такий гаджет можна на сайті магазину Алло.
  • SIM-карта. В першу чергу вона має забезпечувати зв’язок з інтернетом. У випадку, якщо вдома за якоюсь причиною зникне Wi-Fi, за допомогою SIM-карти можна буде підключитися до мережі 3G або 4G.

Вартість планшета прямо залежить від характеристик. Якщо вас цікавить девайс виключно для роботи з офісними застосунками, можете розраховувати на суму до 5 тисяч гривень. Робота з графікою, ігри та інші важкі додатки потребують більших ресурсів та, відповідно, грошових вкладень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів