Випускники львівського ліцею здобули медалі міжнародних олімпіад

15:00 30 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Випускники Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка вибороли срібну й бронзові медалі на міжнародних олімпіадах з хімії та фізики.

У прес-службі Львівської міськради повідомили в понеділок, 30 липня: «Випускник Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка Артем Янчак здобув на 50-тій міжнародній олімпіаді з хімії «International Chemistry Olympiad – IChO», яка проходила 19-29 липня в Чехії та Словаччині, срібну медаль. А випускники Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка Назарій Фортуна та Олег Кузик вибороли бронзові медалі на міжнародній олімпіаді з фізики в Лісабоні».

«У рамках олімпіади, в якій взяли участь понад 300 учасників, було вручено 95, 65 та 35 бронзових, срібних і золотих медалей відповідно. «International Chemistry Olympiad» – щорічне змагання школярів, яке проходить з 1968 року. У рамках змагань учні виконують п’ятигодинне практичне завдання в лабораторії та проходять чотиригодинний письмовий іспит», – розповіли також у міськраді.

«Міжнародна фізична олімпіада («IPhO») – це щорічний конкурс фізики для учнів середньої школи, спрямований на просування фізики. Вона включає індивідуальні теоретичні та експериментальні змагання з фізики. 49-й «IPhO» тривав у Лісабоні з 21 до 29 липня 2018 року», – поінформували також у міськраді.

«Назарій, Олег та Артем отримали у 2017 році премії Львівської міської ради в рамках Програми підтримки обдарованої молоді м. Львова. Назарій Фортуна та Олег Кузик у 2017-2018-му навчальному році за результатами зовнішнього незалежного оцінювання отримали 400 балів та будуть відзначені грошовою винагородою, передбаченою зазначеною Програмою», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів