Вибираємо паркетну дошку: важливі нюанси

13:03 24 грудня 2020 р.

Фото до новини

Паркет — це класика, яка ніколи не вийде з актуальних трендів. В останні роки виробники альтернативних покриттів наввипередки видають новинки — сучасні лінолеуми, килимові покриття, ламінати, але це все одно не завадило паркетній дошці залишитися серед найпопулярніших. Чому вона не втрачає актуальності та гарантовано не втратить її у 2021 році?

Це легко пояснити, адже паркет має такі незамінні властивості:

  1. Виробляється з натуральної деревини, яка, завдяки використанню сучасних технологій, десятиліттями зберігає первозданний вигляд та не деформується.

  2. Виглядає доречним в інтер’єрі будь-якого стилю та концепції. Не важливо, як саме оформлено ваше приміщення — помпезно класично або ж у стилі хай-тек. Натуральна паркетна дошка підтримає будь-яке рішення та виглядатиме гармонійно. 

  3. Екологічність та безпечність. Ці якості дозволяють без вагань використовувати паркетну дошку для дитячих, спалень тощо. 

  4. Довговічність. Різні класи зносостійкості дають змогу оформити паркетною дошкою навіть ті приміщення, в яких постійно перебуває багато людей, навіть у вуличному взутті. Не є перепоною і важкі меблі — не варто хвилюватися, що паркет може деформуватися.

  5. Великий вибір кольорів та дизайнів. Вибір багатьох українців — паркетна дошка Tarkett. Десятки варіантів допоможуть втілити в життя найсміливіший дизайнерський задум.

На що звернути увагу при виборі

Конструкція паркетної дошки тришарова: верхній шар — це деревина цінних порід завтовшки від 2,5 до 6 мм, нижній шар — цілісний шпон з ялини, берези або гевеї, середній шар — цільні бруски деревини, укладені перпендикулярно до інших шарів. Також як середній шар використовується HDF — деревоволокниста плита високої щільності.

Товщина паркетної дошки Tarkett варіюється від 10 до 14 мм. 

Доступні породи деревини:

  • Африканський Махагоні
  • Бук
  • Дуб
  • Мербау
  • Ясень

Усі вони гарно виглядають та дивовижно пасують до обстановки у будь-якому приміщенні. Але, вибираючи паркетну дошку, варто знати таке.

В параметрах порід дерева на перші місця ставлять твердість і щільність. Чим вища твердість, тим менше продавлюється паркет від підборів та меблів. 

  1. Дуб — найстабільніша та популярна тверда порода. Він легко впорається з перепадами рівня вологості, вкрай стійкий до появи щілин і тріщин. Різні породи дуба мають свої декоративні особливості.
  2. Ясень за властивостями близький до дуба. Вирізняється великими волокнами та різким перепадом відтінків.
  3. Третя за популярністю порода — бук, він більш примхливий та має скромніші естетичні властивості. 

Вибирайте якісну паркетну дошку Tarkett і робіть свою домівку затишною та зручною на довгі десятиліття. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів