«Вільха-М» вдвічі збільшила дальність враження цілі

10:00 5 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: rnbo.gov.ua

Українські ракетники здійснили успішне випробування нового модернізованого комплексу «Вільха-М».

Про це повідомили в прес-службі Ради національної безпеки і оборони України, де також розповіли: «Ракети нового модернізованого комплексу «Вільха-М» здатні вражати ціль на майже вдвічі більшій відстані, аніж ті, що перебувають на озброєнні ЗСУ».

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов нагадав після завершення випробувань на військовому полігоні в Одеській області: «В минулому році розпочалося серійне виробництво нового потужного ракетного комплексу «Вільха», прийнятого на озброєння ЗСУ, «керовані ракети якого точно вражають ціль на відстані 70 кілометрів. Але наші конструктори та виробничники продовжували наполегливу роботу з подальшого вдосконалення ракетної техніки, і сьогодні відбулися дуже важливі випробування модернізованого комплексу «Вільха-М», нові ракети якого вражають ціль вже на відстані 130 кілометрів».

Олександр Турчинов також зазначив: Під час випробувань було перевірено застосування нових ракет для знищення цілей на максимальній дальності, а також точність і ефективність знищення цілі. Також перевірялася робота нової системи керування, ефективність нового навігаційного обладнання, та якість роботи нової системи управління пусками».

Секретар РНБО також повідомив: «У найкоротший термін ми отримали більш потужну ракету, і хочу підкреслити, що робота наших науковців і конструкторів у межах реалізації ракетної програми, затвердженої РНБО, системно продовжується. Найближчим часом очікується завершення розробки нового покоління ракет цього класу, здатних вражати цілі на відстані понад 200 кілометрів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів