Військові з Польщі і Литви привітали першокурсників ліцею Героїв Крут у Львові

20:34 1 жовтня 2023 р.

Фото до новини

224 ліцеїсти склали присягу у День захисників та захисниць України.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише Dailylviv.com.

Батьки майже чверті цьогорічних новобранців проходять військову службу в Збройних Силах України або в силових структурах.

Сьогодні, 1 жовтня, у День захисників та захисниць України і свята Покрови Пресвятої Богородиці, у львівському ліцеї імені Героїв Крут відбулися урочистості з нагоди складання присяги першокурсниками навчального закладу.

На заході були присутні представники обласної влади, рідні та близькі ліцеїстів. О 9.00 разом з усією Україною, під час загальнонаціональної хвилини мовчання, присутні вшанували загиблих внаслідок російського вторгнення захисників і захисниць України. Опісля в урочистій атмосфері ліцеїсти склали присягу. Цьогоріч до львівського ліцею імені Героїв Крут вступили 224 ліцеїсти. Батьки майже чверті новобранців проходять військову службу в Збройних Силах України або в силових структурах.

До учнів звернувся також начальник ліцею, полковник Юрій Гусар.

"Сьогодні у нашому строю 450 крутян. Більшість із них вступили під час повномасштабної війни. Ці юнаки знають, що таке повітряні тривоги, обстріли, війна. На жаль, багато з них зіткнулися з цією війною надто близько. Але вони прийняли рішення вдягнути однострій, розпочали своє навчання і підготовку до майбутніх перемог. Ці ліцеїсти визначилися з місцем у військовому строю. І тому мої слова подяки тим, хто зробив цей важливий крок у житті", – зазначив Юрій Гусар.

Ліцеїстів привітали закордонні гості – керівники Головної військової середньої школи "Гусар" у Вроцлаві Мачей Ожел та Кадетського ліцею імені генерала Повіласа Плехавічуса у Каунасі Річардас Жилайтіс. Завершилися урочистості спільним виконанням маршу нової української армії у супроводі військового оркестру та проходженням підрозділів ліцею урочистим маршем.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів