Військові з Литви й США передали подарунки дитбудинку на Львівщині

10:10 8 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Американські та литовські військові, які беруть участь у Міжнародній тренувальній місії «JMTG-U», завітали в Краківецький навчально-реабілітаційний центр нові подушки з ковдрамии, постільною білизною, рушниками, одягом, іграшками, продуктами й свійськими тваринами.

Про це повідомили в прес-службі міністерства оборони України. Директор навчально-реабілітаційного закладу Наталія Франків розповіла: «Допомога закладу, яку надають американські, а з недавнього часу й литовські військовослужбовці, вкрай необхідна. Дізнавшись, що ми плануємо створити навчальну контактну міні-ферму, де б діти змогли вчитися доглядати свійських тварин і таким чином отримувати необхідні знання для подальшої адаптації у самостійному житті, сержант першого класу Джон Браент «загорівся» цією ідеєю. Його підтримав капелан – майор Тері Белл».

Наталія Франків також повідомила: «Невдовзі в нас з’явилися дві кози. Військові передали нам дві індокачки, три курки і три вівці. Тепер наша міні-ферма має десять тварин».

«Директор закладу зазначила, що ідея прищеплювати дітям із вадами розвитку любов до свійських тварин, вчити їх за ними доглядати – не нова. Таку ферму їй довелося побачити у подібному спеціалізованому закладі під час відвідин Нідерландів. Це й стало поштовхом щодо створення міні-ферми й в Краковці. За доброю традицією гості влаштувавши із вихованцями турнір з футболу», – поінформували також у прес-службі міністерства оборони України та опублікували фоторепортаж зі Львівщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів