Відеореєстратор в автомобілі для пасажирських перевезень

11:32 30 вересня 2022 р.

Фото до новини

Наявність відеореєстратора в автомобілі для комерційного перевезення пасажирів — це гарантія того, що водій у суперечливих ситуаціях завжди матиме відеодокази.

Реєстратор допоможе відстоювати свою невинність у разі ДТП, що дозволить почуватися спокійніше на дорозі.

Крім можливих дорожньо-транспортних пригод, водіям таксі доводиться стикатися з великою кількістю людей, не всі з яких мають чесні наміри. З психологічної точки зору, людина, яка знає, що її знімають, навряд чи вчинятиме злочинні дії, та й загалом поведінка пасажирів під камерою буде на порядок культурніша. Розглянемо, на що звернути увагу під час купівлі відеореєстратора для таксі.

Обов'язкові функції відеореєстратора

Виходячи з вимог, що висуваються до цих приладів, відеореєстратори для таксі повинні мати такі характеристики:

Мінімум 2 камери, одна з яких фіксуватиме дорожню ситуацію, друга — робити запис у салоні. Плюс, якщо камера в салоні поміщена на штатив, що обертається, так ви можете направити її на пасажира або інспектора Дорожньої патрульної поліції. Оптимально, якщо пристрій має камеру заднього виду, що дозволяє фіксувати дорожнє полотно за авто. Ця функція стане корисною для недосвідчених водіїв, оскільки збільшує кут огляду перешкод під час паркування та руху заднім ходом.

Широкий кут огляду головної камери. Яким би функціональним не був прилад, без ширококутної зйомки доводити свою правоту при ДТП буде дуже складно. Оптимальними вважають відеореєстратори з кутом від 130 до 170 градусів, мінімальна межа — 120 градусів. Занадто великий, навпаки, робить картинку деформованою, що не дозволить використовувати відео як доказ під час розгляду справи.

Висока якість відео. Від цього критерію безпосередньо залежить ціна реєстратора, проте, що вища якість картинки — то ясніше можна розглянути ситуацію, зображену на відео. Розмиті, нечіткі та зіпсовані зйомки не вдасться використати як докази у суді, тому економити на якості зображення недоцільно. Оптимальний показник – Full HD (1920x1080) та Super HD (2304×1296).

Містка карта пам'яті. Саме ця опція забезпечує впевненість, що всі записи з реєстратора надійно зберігаються на флешці, і прилад завжди має «місце», куди записати нове відео.

Необов'язкові, але корисні функції

До них належить наявність акумулятора, який дозволить зберегти записане відео, навіть якщо з основним живленням стався збій. Є відеореєстратори з батареями, які розраховані на 10–60 хвилин автономної роботи, їх можна винести з авто та записати ДТП з різних боків, використовуючи як повноцінну камеру.

Функція запису звуку також буде корисною. Для водіїв таксі ця опція дозволяє записувати розмови з пасажирами, інспекторами та іншими особами, що значно підвищує безпеку таксиста. Обирайте функціональний, якісний реєстратор — та щасливої дороги!

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів