В електронній черзі в садочки Львова – 16,5 тисячі дітей

14:10 25 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: viche.lutsk.ua

Як повідомляє у середу прес-служба ЛМР, реально влаштувати цього року в дошкільні установи місто зможе лише 5 тисяч.

Прес-служба Львівської міськради інформує сьогодні, 25 червня, в повідомленні «Це реєстрація, а не зарахування дитини в дошкільну установу», - Г. Слічна про електронну реєстрацію в садочки»:

«З листопада 2013 року у місті Львові діє електронна черга у дошкільні установи. Відтак, у системі вже зареєстровано 16,5 тис заяв.

Реально цього року влаштувати у садочки місто зможе лише 5 тис осіб. Про це повідомила начальник управління освіти Галина Слічна під час спілкування з активістами, які прийшли сьогодні під міську раду.

Також було проговорено, що у електронну реєстрацію будуть внесені зміни, врахувавши вимоги батьків. Однак, як зазначила Галина Слічна, електронна реєстрація лише сприяє можливості влаштування дитини у садочок, а не є гарантією вступу до установи. 

«Є електронна реєстрація в садочки і батьки реєструють свою дитину. Це реєстрація, а не зарахування дитини в дошкільну установу.

Не може бути вільних місць, бо вільних місць нема в жодному садочку. Всі групи є перевантажені. 

Прогнозувати важко. Зараз мережа змінилась. Ми випускаємо старшу групу. В старшій групі діти, яким виповнилось 6 років.

Частково батьки дітей віддають в школу, а частково залишають на повторний курс в садочку. Відповідно, кількість дітей, яких ми будемо набирати, зменшується.

Відповідно, змінюється номер, який батьки мають визначений в електронній черзі. Чому так? Бо до листопада 2013 року батьки реєструвались письмово і давали заяви до завідувачів садочків.

Вони внесені у зошит звернень. Ці батьки до 31 травня 2014 року повинні були бути внесені в електронну реєстрацію.

Але батьки письмово подавались у декілька закладів, а реєструвати завідувач може лише в один. Тому батьки зголошувались, перереєстровувались. Пішло зміщення. 

Також є проблема щодо бажаної дати зарахування дитини. Батьки писали по-різному. А навчальний рік розпочинається в садочку 1 вересня.

Відповідно, усіх батьків, які зареєструвались з іншою датою, ніж 1 вересня, система перенесла. Тому батьки зараз переписують свою бажану дату відвідування садочку на 1 вересня. Тепер дата буде ставитись автоматично у системі», – розповіла Галина Слічна, начальник управління освіти ЛМР.

Відтак, у системі електронної реєстрації зараз зареєстровано 16,5 тисячі заявок. Реально прийняти у садочки цього року зможуть 5 тис дітей. 

«Зараз є 16,5 тисячі заявок. Виникло дві проблеми. Перше – це проблема з навчальними роками. Зараз ми цю проблему вирішуємо.

Друге – це питання внесення у списки дітей, які були зареєстровані раніше. Це питання закрили 3 червня.

Дві основні проблеми, до яких виникали претензії батьків, ми вирішуємо. Ми також беремо на себе вину, що не до кінця донесли інформацію до батьків», – зазначив Тарас Юрчишин, координатор програми електронної реєстрації в садках у Львівській області.  На пропозицію активістів, буде доопрацьовано питання висвітлення у системі реально вільних місць в дошкільних закладах.

«Людина реєструється у системі, щоб мати шанс потрапити до дошкільної установи. Але електронна реєстрація – це не є гарантія вступу дитини до установи.

При дефіциті місць така ситуація буде, що не всі діти зможуть потрапити у дошкільні навчальні заклади.  Після реєстрації розглядаються усі дані, які подають батьки. І на електронну скриньку приходить повідомлення, чи заявка прийнята чи відхилена.

Є два нюанси, які виникли цього року. Це діти, які 5 чи 4 роки тому також реєструвались письмово.

Усіх, хто реєструвався письмово до листопада 2013 року, не можна було відкинути. Тому було прийнято рішення до 31 травня цього року дати шанс тим батькам внести себе в електронну реєстрацію.

3 червня цю програму вже закрили. Наступний момент – це бажана дата зарахування дитини. Це також змінило порядкові номери батьків в електронній черзі. 

Після того, як прийшло повідомлення на електронну пошту, що заявка розглянута і є підтвердження про зарахування, тоді вони приносять пакет документів до завідувачів садків. Електронна реєстрація – це максимальне обмеження спілкування батьків з керівниками дошкільних установ. Основне – уникнути цей контакт. 

Без електронної реєстрації, дитина не зможе потрапити до дошкільної установи. Ця реєстрація є обов’язковою з листопада 2013 року», – додала Галина Слічна, начальник управління освіти міста.

Довідка

Щоб зареєструвати дитину у місті Львові, слід перейти за посиланням www.misto.lvivedu.com, далі вибрати свій районний відділ освіти, перейти на інтернет-сайт відповідного дошкільного закладу і зареєструвати дитину, заповнивши форму у відповідному пункті меню «Електронна реєстрація». Також зареєструвати дитину можна прямо на сайті районного відділу освіти:

Галицький район: http://galvo.lvivedu.com

Залізничний район: http://zalvo.lvivedu.com

Личаківський район:http://lychvo.lvivedu.com

Сихівський район:http://sykhvo.lvivedu.com

Франківський район:http://frankvo.lvivedu.com

Шевченківський район:http://shevvo.lvivedu.com».

Як інформував «Щоденний Львів», управління освіти Львівської міськради планує відкрити 18 додаткових груп у дитсадках – передусім у приміщеннях, вивільнених від оренди.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів