Управління освіти Львівської міськради планує відкрити 18 додаткових груп у дитсадках

14:00 25 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lvivpost.net

Як повідомляє у середу прес-служба ЛМР – передусім у приміщеннях, вивільнених від оренди.

Прес-служба Львівської міськради інформує сьогодні, 25 червня, в повідомленні «Цього року ми плануємо 18 груп відновити», – Г.Слічна»:

«У Львові працюють над відкриттям додаткових груп у садочках. Зокрема, в першу чергу, йде мова про відкриття груп у приміщеннях, вивільнених від оренди.

Цього року, зокрема, заплановано відкрити 18 груп. Про це розповіла Галина Слічна, начальник управління освіти ЛМР під час зустрічі з активістами, які сьогодні прийшли під міську раду, яка також конкретизувала:

«Насправді проблеми по дошкільних навчальних закладах є. Є також проблема з місцями, їх не вистарчає. 68% дітей дошкільного віку охоплено дошкільною освітою. 32% – це діти, які не потрапляють в установи.

Сьогодні усі садочки міста є перевантажені. Всі групи у садочках міста також перевантажені.

Відповідно до державних санітарних правил і норм у садочку в яселках має бути 15 дітей, у групі молодшого та старшого віку – 20 дітей. Таких груп у Львові нема.

На 100 місцях у нас виховується 152 дитини. З цим щось робити треба. 

Але у 90-х роках 50% дошкільних навчальних закладів, у зв’язку з тою ситуацією, яка була в державі, було передано в оренду, частково продано, перепрофільовано. Є частина приміщень, які ми вже відновили.

Ми маємо 240 груп у відновлених від оренди діючих садках за останніх 4 роки. Торік відновили 12 груп.

Є вивільнені від оренди цілі садочкові комплекси – це вул Кульпарківська, вул Виговського, Ревуцького, Медової Печери. Є виготовлена проектно-кошторисна документація.

Відповідно до проектів – це від 15 до 19 млн грн на відновлення одного садочка. Жодної державної програми, підтримки щодо відновлення дошкільних закладів нема.

Це все тягар міста, кошти йдуть тільки з бюджету міста. Зараз не та фінансова ситуація в країні, що можна такі великі кошти спрямовувати на відновлення садків.

Ми зробили по-іншому. Ми використовуємо ті приміщення у садках, які є вільні від оренди. Ми першочергово вивільняли їх, щоб задіювати і прилаштовувати дітей.

Вже можна зробити поодинокі групи, які є вільні, і відновлювати тільки ці групи. 

Цього року ми плануємо 18 груп відновити. Це в районі Пасічної Будинок дитини. Там буде відновлено 3 групи дошкільного віку. 

Будемо відновлювати садочок на вул Сміливих. Там приміщення вільне від оренди. 

Також у садочку №95 приміщення вивільнені. Ми вже відкрили одну групу в НВК «Любисток» в Шевченківському районі.

Будемо відкривати групи у школі №23 в районі вул Варшавської. Це ті групи, які ми реально можемо відновити. Відтак, можна буде охопити до 500 дітей». 

Галина Слічна також запросила батьків, які прийшли на акцію, в управління освіти для проведення конструктивного діалогу. Нагадаємо, у Львові загалом функціонує 94 садочки». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів