Українські школярі матимуть в США стипендію – $125 і повне утримання (відео)

12:12 30 вересня 2014 р.

Загальноосвітня середня школа №93 на вулиці Кос-Анатольського, 10 у Львові

Загальноосвітня середня школа №93 на вулиці Кос-Анатольського, 10 у Львові
Фото: http://wikimapia.org/

Учні 8-10 класів Львова зможуть пройти тестування та позмагатися за шанс навчатися та проживати у США впродовж одного року. Такі випробування організовує американська програма «Флекс» 18 і 19 жовтня о 10.00 год. у ЗОСШ №93, що на вулиці Кос-Анатольського, 10.


Відео: Львівський прес-клуб

Докладніше про це розповіли на прес-конференції у Львівському прес-клубі співробітники програми в Україні Крістіна Монзер та Наталія Скотар.
 
Після тестування, що відбувається в три тури, понад 200 фіналістів зможуть поїхати на навчання в американські школи та проживати там в американських сім’ях. За час дії програми в Україні більше, ніж 6 тисяч українських школярів, мали можливість проживати та навчатися в США впродовж одного року, серед них понад 250 – діти з обмеженими фізичними можливостями.

Основні вимоги до конкурсантів – народження від 1 січня 1998 року до 15 липня 2000 року, громадянство України, неперебування на території США впродовж останніх 5 років, знання англійської мови на базовому рівні. Співробітники програми запевняють, що не потрібно хвилюватися за рівень англійської мови, оскільки в тестуванні звертають увагу не на граматику, а на думки дитини. Для дітей з особливими потребами будуть ті самі тести, проте відбуватиметься вони в інший день, за іншими критеріями оцінювання та без обмеження в часі. Вже на початку травня 2015 року буде оголошено фіналістів програми.
Для того, щоб дитина провела успішно рік в Америці, її треба підготувати.Тому частиною програми «Флекс» є передорієнтаційні збори, на яких упродовж трьох днів моделюватимуть різні ситуації, що можуть трапитись під час перебування за кордоном, і шляхи їхнього вирішення. Також для покращення рівня англійської мови школярів відрядять у мовний літній табір перед навчальним роком.
Діти будуть під постійним наглядом старших від моменту, коли батьки їх посадять в літак в Києві, до моменту передання їх у приймаючі сім’ї. Крім того, упродовж усього часу в США, у разі гострої потреби, кожна дитина матиме доступ до телефонної гарячої лінії координатора, що діє 24 години на добу. «Щоб не трапилось, дитина завжди матиме підтримку. Безпека дітей – це наш пріоритет» - запевнила співробітник програми Наталія Скотар.
 Приймаючі сім’ї також проходять своєрідне тестування за такими критеріями, як відсутність кримінального минулого та фінансова спроможність. Останнє є важливим, оскільки, сім’ї утримуватимуть дітей за свій кошт: харчування, проїзд та оплата навчання. Додатково після приїзду в США дітям виплатять для особистих витрат одноразову стипендію в розмірі 350 доларів та щомісячну – 125 доларів. Програма включає безкоштовне медичне страхування, окрім лікування хронічних захворювань та стоматології.  Співробітники переконують, що цих коштів є достатньо. Також не виключено, що приймаючі сім’ї, за своїм бажанням, можуть забезпечити дітей більше, ніж обумовлено.
Після повернення в Україну співробітники програми працюють з випускниками зі всіх регіонів, організовують зустрічі, роз’яснюють як подавати документи на гранти та підтримують дітей загалом.
Довідка
Програму започаткував американський сенатор Біл Брендлі ще на колишніх теренах Радянського Союзу та Югославії, а в Україні вона діє понад 20 років. Основна місія програми – культурний обмін старшокласниками за фінансування уряду США та адміністрування організації «Американської Ради з міжнародної освіти».
Програма «Флекс» – це програма народження нових лідерів, яка є безкоштовною та не потребує попередньої реєстрації.

Мар’яна Голуб’як


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів