Українець - бронзовий призер Міжнародної математичної олімпіади

19:23 23 липня 2021 р.

Фото до новини

Команда України посіла 6 місце серед 107 країн світу на Міжнародній математичній олімпіаді.

Команда України посіла 6 місце серед 107 країн світу на Міжнародній математичній олімпіаді  школярів. Наші учасники вибороли 3 золоті, 2 срібні та 1 бронзову нагороду. Захар Наумець посів третє абсолютне місце з 619 учасників!

Про це повідомив керівник команди вчитель Богдан Рубльов, пише Dailylviv.

Як будуть нагороджені українські школярі?

Андрій Черних пише у ФБ, що "відповідно до Порядку призначення та виплати премій Президента України для  переможців всеукраїнських і міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів наші переможці не мають права претендувати на премії Президента України.

Чому? Тому що відповідно до Порядку, у разі коли IV етап всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів не проводився у зв’язку із надзвичайними ситуаціями, встановленням карантину, питання про призначення і виплату премій для переможців всеукраїнських і міжнародних олімпіад не розглядається.

Але, незважаючи на всі перепони, Богдан Рубльов організував відбіркові змагання і була сформована команда від нашої країни".

Микита Харін отримав бронзову медаль, Святослав Денисков і Климент Золотарьов — срібні, а Андрій Ковригін, Ігор Пиляєв і Захар Наумець — «золото». Наумець також посів третє абсолютне місце за результатам олімпіади серед 619 учасників, набравши 36 балів із 42 можливих.

Україна офіційно бере участь у Міжнародній математичній олімпіаді з 1993 року. Шосте місце вона посідала на ній лише тричі: у 1997, 2007 і 2014 роках. А у 2018 році українці посіли четверте місце, що наразі є найкращим виступом на ММО.

За всі 29 років участі в активі України — 42 золоті медалі, 71 срібна й 46 бронзових, а також дев’ять почесних відзнак.

Міжнародна математична олімпіада вважається найстарішою міжнародною предметною олімпіадою для школярів. Уперше її провели у 1959 році в Румунії й відтоді організовували щороку за винятком 1980 року.

На ММО кожну країну представляє команда із шести учасників віком до 20 років, які ще не вчаться у закладах вищої освіти. Протягом двох днів їм потрібно розв’язати шість завдань (по два легкі, середньої складності й важкі), кожне з яких оцінюється сімома балами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів